Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΙΛΙΑΣ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

ΙΛΙΑΣ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

Ραψωδίες Α-Ω

Συγγραφέας: ΟΜΗΡΟΣ

Κωδικός: #BK267728
Εκδόσεις: ΑΓΡΑ
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 978-960-505-033-7
Αριθμός σελίδων: 624

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 30,00€
greekbooks.gr: 27,00€
Κερδίζετε: 3,00€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗ.

«Η Ιλιάδα είναι έπος πολεμικό: δραματοποιεί, ανατέμνει και συμπυκνώνει τον τρωικό πόλεμο σε τέσσερις μάχιμες ημέρες, που καταλήγουν σε ισόπαλη τραγωδία: ο φόνος του Πάτροκλου από τον Έκτορα και ο φόνος του Έκτορα από τον Αχιλλέα σφραγίζονται με ενδεκαήμερη ανακωχή, αφήνοντας μετέωρο το ερώτημα ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος. Τελικώς ο ιλιαδικός πόλεμος περαιώνεται δίχως νικητές και νικημένους. Αντ’ αυτού ο αμοιβαίος σπαραγμός (του Αχιλλέα για τον αγαπημένο εταίρο του, του Πριάμου για τον αγαπημένο του γιό) οδηγεί σε ένα είδος συμφιλίωσης των αντιπάλων, υπογραμμίζοντας συνάμα την τραγωδία του πολέμου.» Δ. Ν ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

* Κρατικό Βραβείο Ενδογλωσσικής Μετάφρασης 2011*
Για τη μετάφραση του έργου με τίτλο ΙΛΙΑΣ του Ομήρου, απονεμήθηκε ομόφωνα το 2011 στο Δ.Ν. Μαρωνίτη το Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα νέα Ελληνικά.
Το σκεπτικό της απονομής του βραβείου ανέφερε:

"Η μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη συνδυάζει την κριτική εγρήγορση και τη φιλολογική γνώση με την ποιητική ευαισθησία. Ο μεταφραστής προσεγγίζει το ιλιαδικό έπος συνομιλώντας τόσο με την αρχαιότητα όσο και με τη νεότερη λογοτεχνική και μεταφραστική παράδοση. Στον διάλογο αυτόν μεταβάλλει γόνιμα τα όρια και των δύο πόλων. Η πρόσληψη της Ιλιάδας μετακινείται από τον δεκαπεντασύλλαβο και τη λαϊκή κουλτούρα, που υπήρξαν αφετηρία για τις μεταφράσεις των Καζαντζάκη και Κακριδή, προς τον ελληνικό μοντερνισμό, αναγνωρίζοντας ότι η στροφή προς την αρχαιότητα είναι ταυτόχρονα νεοελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Η προφορικότητα του μεταφραστικού λόγου επιτρέπει τη δημιουργική συνάντηση με το ομηρικό παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγνωστική απόλαυση."

Γράψτε τη δική σας κριτική