Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΧΗΜΕΙΑ Β' ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΧΗΜΕΙΑ Β' ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τη νέα διδακτέα ύλη

Συγγραφέας: ΣΙΔΕΡΗ ΦΙΛΛΕΝΙΑ

Κωδικός: #BK229346
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-19-0602-7
Αριθμός σελίδων: 408

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Β' Λυκείου και έχει ως στόχο να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το μάθημα της Χημείας και να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις γνωστικές απαιτήσεις της τάξης τους.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους μαθητές που πρόκειται να επιλέξουν στην Γ' Λυκείου τη Θετική κατεύθυνση στην οποία διδάσκεται και εξετάζεται το μάθημα της Χημείας, γιατί η Οργανική Χημεία αποτελεί μεγάλο μέρος της ύλης της κατεύθυνσης αυτής.

Έχει καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε ο αριθμός των ερωτήσεων και ασκήσεων για λύση να είναι περιορισμένος, για να μην επιβαρύνεται ο μαθητής με άσκοπες επαναλήψεις περιπτώσεων, αλλά επαρκής, για να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει και κυρίως επαρκής για να αποκτήσει έναν μηχανισμό σκέψης που θα του επιτρέπει να επιλύει όποιες ασκήσεις και προβλήματα του ζητηθούν.

Το βιβλίο είναι δομημένο σε πέντε ενότητες, καθεμία από τις οποίες χωρίζεται σε αυτόνομα κεφάλαια, τα οποία περιλαμβάνουν:

Αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας
Ερωτήσεις κρίσης με τις απαντήσεις τους
Ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για απάντηση
Μεθοδολογία και Λυμένες Ασκήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής. Οι λυμένες ασκήσεις συνοδεύονται από ασκήσεις-εφαρμογές για λύση προκειμένου να εξασκηθεί ο μαθητής.
Φύλλα αξιολόγησης, για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της μελέτης και την αξιολόγηση των γνώσεων του μαθητή.

Στο βιβλίο ακόμα παρατίθενται:

Ειδικά θέματα - προεκτάσεις στην ύλη της Γ' Λυκείου, τα οποία αφορούν τους μαθητές που έχουν επιλέξει τη Θετική κατεύθυνση.
Στις ενότητες 2 και 3, σε ξεχωριστά κεφάλαια δίνονται σύντομη επανάληψη της θεωρίας και επαναληπτικές ερωτήσεις και ασκήσεις, για την αποτελεσματική επανάληψη της αντίστοιχης ύλης
Απαντήσεις των ερωτήσεων και ασκήσεων του σχολικού βιβλίου
Απαντήσεις των ερωτήσεων, των ασκήσεων και των φύλλων αξιολόγησης του βιβλίου.

Το βιβλίο έχει προσαρμοστεί στη διδακτέα ύλη που ανακοινώθηκε από το ΥΠΔΒΜΘ το καλοκαίρι του 2010.

Στα πλαίσια αυτής της εφαρμογής έχουν αφαιρεθεί τα κεφάλαια τα κεφάλαια που δεν διδάσκονται και έχουν επισημανθεί με αστερίσκο (*) οι παράγραφοι, οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις που είναι εκτός διδακτέας ύλης.

Γράψτε τη δική σας κριτική