Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Συγγραφέας: ΛΙΑΚΕΑΣ Γ.

Κωδικός: #BK224430
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-19-0398-9
Αριθμός σελίδων: 168

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται, υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, η ύλη του σχολικού βιβλίου «Πληροφορική Γυμνασίου - Γ' τάξη». Δίνονται οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις δραστηριότητες και αναπτύσσονται ιδέες για τα «θέματα για Συζήτηση». Υπάρχουν επίσης πολλές συμπληρωματικές ερωτήσεις και ασκήσεις με τις απαντήσεις τους.

Σε κάθε ενότητα υπάρχουν εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από τους μαθητές με τη βοήθεια του υπολογιστή. Κάθε εργαστηριακή άσκηση αποτελεί εργασία συνθετικής μορφής και αξιοποιεί τις γνώσεις από διάφορους τομείς.

Στην ενότητα του προγραμματισμού, η γλώσσα Logo που χρησιμοποιείται είναι η έκδοση της Logo Microworlds Pro. Η γλώσσα αυτή υπάρχει στα εργαστήρια Πληροφορικής των περισσότερων Γυμνασίων. Έχει το πλεονέκτημα ότι οι εντολές της είναι στα ελληνικά. Στα ελληνικά μπορούμε επίσης να ορίσουμε και τις μεταβλητές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εργασία να γίνεται με πιο εύκολο και φιλικό τρόπο. Η Logo Microworlds περιέχει επιπλέον στοιχεία πολυμέσων (μουσική, εισαγωγή ήχου, βίντεο κτλ.) και προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφικού περιβάλλοντος επικοινωνίας (κουμπιά, πλαίσια κειμένου, μεταβολείς).

Με προσεκτική μελέτη και συστηματική προσπάθεια, ο αναγνώστης θα μπορέσει να γνωρίσει και να κάνει κτήμα του τις αρχές του προγραμματισμού, με τη βοήθεια μιας παιδαγωγικής γλώσσας όπως είναι η Logo.

Στη δεύτερη ενότητα υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις στις δραστηριότητες που θέτει το σχολικό βιβλίο. Ο αναγνώστης, έπειτα από μια αρχική μελέτη και κατανόηση της πορείας της εργασίας, μπορεί με τις δικές του ιδέες να την επεκτείνει δημιουργώντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Γράψτε τη δική σας κριτική