Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Α'

ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Α'

Κωδικός: #BK82441
Εκδόσεις: ΣΑΒΒΑΛΑΣ
ISBN: 960-460-668-9

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιγραφή

Το βοήθημα για τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Λυκείου είναι καρπός μιας συλλογικής προσπάθειας που βασίζεται στην πολυετή διδακτική πείρα των συγγραφέων. Ο σχεδιασμός του εξυπηρετεί τόσο τους διδάσκοντες όσο και τους διδασκομένους.
Ειδικότερα:
α) Το εισαγωγικό μέρος, το θέμα, η διάρθρωση, η αναλυτική επεξεργασία κατά ενότητες και η σύνθεση ακολουθούν τη γνωστή διδακτική μέθοδο της Ανάλυσης και της Σύνθεσης. Η προσέγγιση του περιεχομένου και της μορφής γίνεται συγχρονικά (τι λέει το κείμενο και πώς το λέει). Αν και πολύ παραδοσιακός ο τρόπος αυτός, φαίνεται πως είναι ο πιο ενδεδειγμένος, γιατί παρέχει τη δυνατότητα στο μαθητή να διατηρεί κατά τη μελέτη τη θέα και του συγκεκριμένου και του καθολικού.
β) Η κριτική αποτίμηση βοηθάει το μαθητή να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του ευαισθησία με βάση την ανταπόκριση που βρίσκει κάθε κείμενο μέσα του. Η κριτική αυτή, που δε γίνεται αυθαίρετα, αλλά στηρίζεται και σε έγκυρη βιβλιογραφία, αποσκοπεί στη διάκριση του αξιόλογου λογοτεχνικού έργου από το λιγότερο σημαντικό.
γ) Τα παράλληλα κείμενα από ομόθεμα έργα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για πολλαπλή ή και διαχρονική θεώρηση της βασικής ιδέας κάθε κειμένου. Άλλωστε τόσο αυτά όσο και τα κριτήρια αξιολόγησης, που παρατίθενται ενδεικτικά, είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση στο Λύκειο.
δ) Ως συλλογική προσπάθεια οι ερμηνευτικές προσεγγίσεις είναι φυσικό να διασώζουν το ύφος και τον τρόπο ερμηνείας του κάθε συγγραφέα. Αυτό όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά και υποβάλλει μια πλουραλιστική αντίληψη ικανή να καταπολεμήσει το μονοσήμαντο και το δογματικό.

Κριτικές Πελατών

Γράψτε τη δική σας κριτική