Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Συγγραφέας: ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ

Μετάφραση: ΚΑΛΚΑΝΗ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός: #BK113837
Εκδόσεις: ΔΑΜΙΑΝΟΣ
Έτος έκδοσης: 1961
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 12,72€
greekbooks.gr: 11,45€
Κερδίζετε: 1,27€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Πόσα άγνωστα ζητήματα δεν πρόβαλαν στα μάτια μας εξ αιτίας της επιθυμίας για την αλήθεια, αυτή τη δοξασμένη δίψα για αλήθεια που θα μας παρασύρει ακόμη σε πολλές τολμηρές πράξεις και που όλοι οι φιλόσοφοι έτρεφαν γι αυτή βαθύ σεβασμό! Πόσα περίεργα, δύσκολα και αμφισβητούμενα ζητήματα! Παρόλο που αυτό είναι μια μακριά ιστορία, ωστόσο μοιάζει σα ν' άρχισε μόλις τώρα.
Αν μας εγκαταλείψει η υπομονή μας, αν γίνουμε δύσπιστοι, βιαστικοί, είναι παράξενο; Έχουμε μάθει να ρωτάμε τί είναι αυτό που πλησιάζει πιο πολύ στην αλήθεια. Και πράγματι αυτό το ερώτημα μας έκανε να σταματήσουμε πολύ καιρό μπροστά του: από πού προέρχεται αυτή η επιθυμία; Μα στο τέλος βρεθήκαμε μπρος σ' ένα ακόμα βασικότερο ερώτημα: ποία ήταν η αξία αυτής της επιθυμίας; Γιατί να θέλουμε την αλήθεια και να μη μας αρέσει περισσότερο η μη-ειλικρίνεια και η αβεβαιότητα - ή ακόμη και η άγνοια;
Εμείς βρεθήκαμε μπροστά στο ερώτημα για την αξία της αλήθειας, ή το ίδιο το πρόβλημα παρουσιάστηκε μπροστά μας; Σε ποιόν ανήκει ο ρόλος του Οιδίποδα και σε ποιον ο ρόλος της Σφίγγας; Φαίνεται πως θα προκύψουν πολλές ερωτήσεις και προβλήματα. Και πρέπει να με πιστέψουν οι αναγνώστες ότι μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί τέτοιου είδους πρόβλημα και ότι εμείς πρώτοι το είδαμε και τολμήσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι ίσως το μεγαλύτερο τόλμημα.

Γράψτε τη δική σας κριτική