Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κωδικός: #BK180472
Εκδόσεις: ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-421-069-6
Αριθμός σελίδων: 248

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Πόσες φορές έτυχε να ακούσουμε θρύλους για κρυμμένους θησαυρούς στην Ελλάδα, θαμμένους επί αιώνες στο χώμα ή βυθισμένους στη θάλασσα, και ιστορίες για ανθρώπους που πλούτισαν ξαφνικά, ανακαλύπτοντας τυχαία ή έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες κάποιον από αυτούς!

Έτσι και ο Ιωάννης Μπαϊμπάκης, συγγραφέας του νέου βιβλίου των εκδόσεων Αρχέτυπο με τίτλο Χαμένοι Θησαυροί στην Ελλάδα, ακούγοντας από μικρός διάφορες ιστορίες, αποφάσισε να ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα και έπειτα από έρευνες ετών, κατέγραψε τη δική του ιστορία αναζήτησης πληροφοριών για κρυμμένους θησαυρούς, παρουσιάζοντας μάλιστα για πρώτη φορά μοναδικά στοιχεία από την πολύχρονη μελέτη του σε σχέση με το νόμισμα στον ελλαδικό χώρο.
Διαβάστε λοιπόν για τις κατηγορίες των θησαυρών και των θησαυροκυνηγών, τη χερσαία και υποθαλάσσια αρχαιοκαπηλία, τις επεξηγήσεις σημαδιών και χαρτών, τους θρύλους και τις παραδόσεις της Ελλάδας για θαμμένους θησαυρούς, τα διάφορα μέσα εντοπισμού τους. Στην έκδοση συμπεριλαμβάνεται επίσης όλη η σχετική αρχαιολογική νομοθεσία, χρήσιμες διευθύνσεις και επεξηγήσεις ειδικών όρων, πλήρης βιβλιογραφία, ακόμη και προσωπικές μαρτυρίες ατόμων που έδρασαν στο χώρο αυτό.
Ένα μοναδικό βιβλίο για τη θησαυροθηρία στην Ελλάδα, που δεν απευθύνεται μόνο σε κυνηγούς θησαυρών και συλλέκτες νομισμάτων, αλλά σε κάθε αναγνώστη.

Κριτικές Πελατών

  • 15/10/2012
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΙΜΠΑΚΗ
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΙΑ

Γράψτε τη δική σας κριτική