Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ

Κωδικός: #BK187981
Εκδόσεις: ΒΕΡΓΙΝΑ
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8280-09-5
Αριθμός σελίδων: 357

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 20,30€
greekbooks.gr: 18,27€
Κερδίζετε: 2,03€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Στα "Πολεμικά απομνημονεύματα" περιγράφονται λεπτομερώς οι νικηφόρες μάχες των ηρωικών Σουλιωτών με τα στρατεύματα του Χουρσίτ-Πασά τόσο κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Αλή-Πασά, όσο και αργότερα, όταν ο Χουρσίτ, απαλλαγμένος από τον Αλή-Πασά εκστράτευσε με το μεγαλύτερο όγκο του στρατεύματός του για να κυριεύσει το Σούλι.
Από τις νικηφόρες αυτές μάχες, στις οποίες συμμετείχε και ο Περραιβός, καταφαίνεται η μεγάλη συμβολή των Σουλιωτών στην εδραίωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, όταν κατά την κρίσιμη στιγμή της έναρξής της, καθυστέρησαν πολλούς μήνες τα στρατεύματα του Χουρσίτ να εκστρατεύσουν και να βοηθήσουν τους Τούρκους της Πελοποννήσου.
Περιγράφει επίσης τις μάχες της Ρούμελης από την αρχή της επανάστασης μέχρι το 1829, στις περισσότερες από τις οποίες έλαβε μέρος πολεμώντας ηρωικά πάντα μαζί με τους αγαπημένους του Σουλιώτες. Επίσης πληροφορείται ο αναγνώστης και για άγνωστα γεγονότα που φωτίζουν την ηρωική εκείνη περίοδο και προσφέρουν στις επερχόμενες γενιές ύψιστα παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Γράψτε τη δική σας κριτική