Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Α' ΤΟΜΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Α' ΤΟΜΟΣ

Ιστορία της πόλεως του Ναυπλίου από των μυθικών χρόνων μέχρι σήμερον 1.500 π.Χ. μέχρι 1948 μ.Χ

Κωδικός: #BK262047
Εκδόσεις: SPEG CONSULTING
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-93-3216-3
Αριθμός σελίδων: 702

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 14,93€
greekbooks.gr: 13,44€
Κερδίζετε: 1,49€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Έπειτα από περιπέτειες δεκαετιών, το χειρόγραφο του Θεοδόσιου Σπ. Δημόπουλου (1898-1959) βλέπει επιτέλους το φως της δημοσιότητας. Ο συγγραφέας του συνέλλεγε  με μεθοδικότητα και επιμονή για δεκαετίες έγγραφα, παλιές εφημερίδες, μελέτες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, φωτογραφίες και δημοτικά τραγούδια που αναφέρονταν στην πόλη του Ναυπλίου, με σκοπό να δημιουργήσει ένα έργο αφιερωμένο στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ο ίδιος γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1898 και δημοσίευε κείμενα από νεαρή ηλικία στη «Διάπλαση των Παίδων». Παράλληλα με την σταδιοδρομία του στην Εθνική Τράπεζα και μετέπειτα στην Τράπεζα της Ελλάδος, δημοσιογραφούσε για μια πενταετία στην εφημερίδα «Έθνος» και είχε στενή φιλία με λογοτέχνες και ποιητές της εποχής, όπως ο Α. Τερζάκης, ο Σ. Σκίπης και ο Α. Αναπλιώτης.  
Η «Ιστορία του Ναυπλίου» αποτελείται από δύο τόμους. Ο πρώτος τόμος καλύπτει την περίοδο από την αρχαιότητα έως το 1834 μ.Χ., ενώ ο δεύτερος συνεχίζει έως το 1948 μ. Χ. Η συγγραφή του βασίζεται στην παράδοση της εξιστόρησης γεγονότων (histoire événementielle). Η γλώσσα του χειρογράφου υπήρξε η καθαρεύουσα, απλοποιημένη εκδοχή της οποίας διατηρήθηκε στην παρούσα έκδοση. Μέσα από πλήθος πληροφοριών και πηγών, ο συγγραφέας καταφέρνει με συνέπεια να μας φέρει κοντά στην καθημερινότητα μιας πόλης που διαδραμάτισε ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία του Νέου Ελληνισμού και να συνδράμει μέσα από την τοπική ιστορία στην περαιτέρω ιστορική έρευνα. 

Γράψτε τη δική σας κριτική