Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Συγγραφέας: ΧΥΤΗΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κωδικός: #BK224779
Εκδόσεις: INTERBOOKS
Έτος έκδοσης: 2001
Αριθμός σελίδων: 312

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Κεφάλαια
Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζεται το θέμα του προγραμματισμού των ανθρωπίνων πόρων. Ποιοι παράγοντες τον επηρεάζουν; Ποιες μέθοδοι πρόβλεψης της ζήτησης και προσφοράς εργατικού δυναμικού εφαρμόζονται;
Η στελέχωση μιας επιχείρησης γίνεται σωστά όταν γνωρίζει κανείς τι έργο εκτελείται σε κάθε θέση εργασίας και τι προσόντα απαιτείται να έχει ο (υποψήφιος) φορέας αυτής. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θέμα αυτό.
Το τρίτο κεφάλαιο εξετάζει τη μεθοδολογία και τις πηγές προσέλκυσης του απαιτούμενου προσωπικού, τόσο από την αγορά εργασίας όσο και μέσα από την ίδια την επιχείρηση.
Το καθοριστικό, για την κατάλληλη στελέχωση μιας επιχείρησης, θέμα της επιλογής υποψηφίων παρουσιάζεται αναλυτικά στο τέταρτο κεφάλαιο.
Η σκοπιμότητα υποδοχής, στη ν επιχείρηση, των νεοπροσληφθέντων και η μεθοδολογία υποδοχής τους αναπτύσσονται στο πέμπτο κεφάλαιο.
Η εκπαίδευση κι ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων αποτελεί το αντικείμενο του έκτου κεφαλαίου. Οι μέθοδοι διάγνωσης των εκπαιδευτικών αναγκών, οι μέθοδοι εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων καθώς και οι μέθοδοι αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων παρουσιάζονται εκτενώς στο κεφάλαιο αυτό.
Στο έβδομο κεφάλαιο αναπτύσσεται εκτενώς το θέμα της αμοιβής των εργαζομένων και συγκεκριμένα: τα κριτήρια αμοιβής της εργασίας, ο υπολογισμός των μισθολογικών κλιμακίων, οι μέθοδοι αμοιβής, καθώς και τα συστήματα κινήτρων για εργατοτεχνικό προσωπικό και στελέχη.
Ο σκοπός και η διαδικασία της αξιολόγησης της απόδοσης εργαζομένων, οι μέθοδοι αξιολογήσεως τους καθώς και τα σφάλματα που γίνονται από την πλευρά των αξιολογητών, αποτελούν το αντικείμενο του όγδοου κεφαλαίου.
Στο ένατο κεφάλαιο παρουσιάζονται ειδικά θέματα εργασιακών σχέσεων, που επηρεάζουν σε καθημερινή βάση τις σχέσεις διοικούντων και υφιστάμενων, όπως είναι η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας, η τήρηση της πειθαρχίας και η αντιμετώπιση παραπόνων.

Παραρτήματα
Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης και τρία παραρτήματα, που αφορούν:
Τους πτυχιούχους, υποψηφίους, για την αγορά εργασίας για το πώς να συντάσσουν το βιογραφικό τους σημείωμα και τι πρέπει να γνωρίζουν για τη συνέντευξη επιλογής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α).
Τους υπεύθυνους επιλογής υποψηφίων, για το ποια χαρακτηριστικά και προσόντα των υποψηφίων να εξετάζουν, κατά τη συνέντευξη επιλογής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β).
Τους υπεύθυνους διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Παρουσιάζονται υποδείγματα ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των εισηγητών (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ).

Γράψτε τη δική σας κριτική