Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Κωδικός: #BK107318
Εκδόσεις: ΕΣΤΙΑ
Έτος έκδοσης: 1995
ISBN: 960-05-0084-3
Αριθμός σελίδων: 333

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 16,22€
greekbooks.gr: 14,60€
Κερδίζετε: 1,62€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα του Παντελή Πρεβελάκη. Ο ήλιος του θανάτου κυκλοφόρησε μεταφρασμένος σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Για το ρωμαλέο αυτό μυθιστόρημα έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χατζίνης: «Η ιδιοτυπία του λόγου του, που του επιβάλλει μιά κάποιαν ανατροπή των πατροπαράδοτων ειδολογικών κανόνων, μιάς γίνεται τόσο περισσότερο σεβαστή όσο είμαστε βέβαιοι ότι δεν οφείλεται σε κανενός είδους μοντερνιστική επιδεικτικότητα, αλλά σε μια ανάγκη εκ των έδον».
Άλλωστε, ειδικά για τον Ήλιο του θανάτου, η πρόθεση του γίνεται πολύ γρήγορα φανερή: να συμπυκώσει μέσα σ' ένα κείμενο μιαν ασύγκριτη αλλά συνάμα και πολύ πικρή πείρα ζωής, μεσ' από την οποία ν' αναπηδά η Κρήτη, σαν ιδανικό και σα σύμβολο, με όλα τα μαρτύριά της που έθρεψαν και γονιμοποίησαν την ηρωική της ψυχή.

Κριτικές Πελατών

  • 11/02/2016
    Μαριαννα ΚΟΛΩΝΑ
    Η αναγκη εκ των ενδον ,,,,,, Η ΗΡΩΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ
  • 16/02/2006
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΣ
    Παραγνωρισμένος, σχεδόν άγνωστος παρά μόνο στους βιβλιόφιλους, συγγραφέας με εξαιρετικά μυθιστορήματα. Ο Παντελής Πρεβελάκης συνθέτει ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται σε περασμένα δύσκολα χρόνια της Κρήτης. Ένα παιδί μεγαλώνει κάτω από την υπερπροστατευτική σκιά της θείας του, η απουσία των γονέων δικαιολογείται από μια μακροχρόνια βεντέτα με δεκάδες θύματα κατά την διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών. Κάτω από τον καυτό ήλιο της Κρήτης έρχετα το τέλος της βεντέτας με την ύστατη θυσία από την μεριά της θείας για την υπεράσπιση του ανηψιού-γιού της.

Γράψτε τη δική σας κριτική