Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΕΜΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΑΝΤΩΝ

ΕΜΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΑΝΤΩΝ

Συγγραφέας: ΧΑΡΙΤΩΝ ΓΙΩΤΑΚΗΣ

Κωδικός: #BK285161
Εκδόσεις: ΕΚΩΝ
Έτος έκδοσης: 2016
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Αριθμός σελίδων: 872

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 20,00€
greekbooks.gr: 18,00€
Κερδίζετε: 2,00€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Το μυθιστόρημα αυτό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και ενδελεχούς μελέτης των ιστορικών δρωμένων της περιόδου στην οποία εκτυλίσσεται. Παρόλο που κάποιοι εκ των χαρακτήρων του παρόντος έργου καθώς και οι διάλογοι με τους οποίους πλαισιώνονται είναι προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα, εντούτοις δεν παύουν να κινούνται λογοτεχνικά μέσα στην απτή πραγματικότητα εκείνης της εποχής. Ενδυμασία, οπλισμός, ρυμοτομία οικοδομικών συγκροτημάτων, συμπεριφορές, γεγονότα, μάχες, πρόσωπα, καταστάσεις και, γενικότερα, η πλειονότητα των πεπραγμένων που περιγράφονται αντλήθηκαν από την επισταμένη και κοπιώδη μελέτη τής εν λόγω ιστορικής περιόδου, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της πλοκής του μυθιστορήματος.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αθήνα, 501 π.Χ.

Ο Κλεομήδης, ο γιος του ισχυρού Αθηναίου αριστοκράτη Ιππονίκου, επιστρέφει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της δωδεκαετούς σκληρότατης μαθητείας του στο φρικιαστικό σύστημα εκπαιδεύσεως παίδων, τη Σπαρτιατική Αγωγή. Θεωρώντας ότι το τρομακτικότερο μέρος του βίου του έχει παρέλθει, ενσωματώνεται στην πολιτικοστρατιωτική κοινωνική δομή των Αθηνών αντιλαμβανόμενος ότι η ζωή στην Πόλη αυτή τού επιφυλάσσει αναπάντεχα βίαιες εξελίξεις.

Ακολουθεί η εκπαίδευσή του στην «Εταιρεία», το διετές στρατιωτικό πρόγραμμα των εφήβων, όπου λαμβάνει τη σκληρότατη εκπαίδευση του Αθηναίου οπλίτου. Κατόπιν αυτού, εντάσσεται στην κοινωνία της Πόλεώς του, ελισσόμενος γύρω από καταστάσεις βίας, υπόγειων ενεργειών και δολιότητος και μετέχοντας στη μαχητική αντιμετώπιση κάθε εχθροπραξίας που επιχειρούν εναντίον των Αθηνών οι έξωθεν αλλά και οι εκ των ένδον εχθροί της Πατρίδος του.

Η φιλία, η συντροφικότητα αλλά, κυρίως, η αγάπη επεμβαίνουν με σφοδρότητα στη ζωή του, κατευθύνοντας την πορεία της. Στην πεδιάδα του Μαραθώνος δοξάζεται, αλλά στο πεδίο της μάχης του έρωτα συντρίβεται ολοκληρωτικά!

Αναρριχάται στην ηγεσία της Πόλεως, κινούμενος ανάμεσα στις αμφίρροπες καταστάσεις και τις εσωτερικές έριδες που επιβάλλουν οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της εποχής του. Σύντομα, ο περσικός κίνδυνος κάνει ξανά τη φρικαλέα εμφάνισή του∙ όμως, τώρα πλέον η ορμητική φάλαγγα οπλιτών αντικαθίσταται από το φονικό έμβολο της Τριήρους. Οι Αθηναίοι, «Ελλήνων Προμαχούντες», όπως πάντα, δεν υπολογίζουν κανέναν κίνδυνο και χωρίς δεύτερη σκέψη διατάσσουν άμεση έφοδο, αυτή τη φορά όχι από το σταθερό πεδίο του Μαραθώνος, αλλά πάνω από τα «Ξύλινα Τείχη»…  

Κριτικές Πελατών

 • 20/11/2016
  Κατερινα Κ.
  Υπέροχο βιλιο με λίγα λόγια. Μπράβο κε Γιωτακη. Να αναμένουμε κι άλλο βιβλίο?. Ελπίζω ναι!
 • 17/08/2016
  Νεφελη
  Έχω διαβάσει και τα προηγούμενα 2 βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα και δεν περίμενα κάτι λιγότερο απο εκείνον. Απίστευτο βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουμε όχι μια αλλά πολλές φορές για να συγκρατήσουμε όσες περισσότερες απο τις ιστορικές και όχι μόνο πληροφορίες που μας δίνει. Ένα μεγάλο η καλύτερα τεράστιο μπράβο στον συγγραφέα!!!!!
 • 09/08/2016
  Κωνσταντία Δ.
  Ανώτερο! Ο συγγραφέας έκανε απίστευτη δουλειά. Είναι προτιμότερο να μάθεις την ιστορία από αυτό το βιβλίο παρά από εξιδεικευμένα ιστορικά βιβλία, γιατί ο κύριος Γιωτάκης θα πρέπει να μελέτησε τεράστιο όγκο βιβλιογραφίας. Η δύναμη των χαρακτήρων που έπλασε είναι μοναδική. Νιώθεις ακόμη και την ανάσα του κάθε ήρωα. Σε βάζει στο μυαλό τους και ζεις και εσύ μαζί τους την κάθε τους αγωνία και το κάθε τους συναίσθημα. Παρουσιάζει όλες τις πλευρές του χαρακτήρα κάθε πρωταγωνιστή, που νομίζεις ότι τους ξέρεις τόσο πολύ σα να γενηθήκατε και να ζήσατε μαζί. Οι σκηνές των μαχών, απλά συγκλονιστικές. Όμως το καλύτερο απ' όλα είναι ο φανταστικός τρόπος που παρουσιάζει ο συγγραφέας τις ερωτικές σκηνές! Ένα μεγάλο μπράβο στον συγγραφέα για αυτό το εξαιρετικό βιβλίο του.
 • 04/08/2016
  Βάιος Ν.
  Υπέροχο βιβλίο! Άρτιο από όλες τις απόψεις. Συμφωνώ και με άλλους αναγνώστες, θα μπορούσε να είναι επιστημονική διατριβή. Αναπάντεχη έκπληξη ήταν η διαπίστωση ότι οι ατελείωτες ιστορικές πληροφορίες που περιέχει είναι δοσμένες με τέτοιον προσεγμένο τρόπο που κυλούν ευχάριστα μέσα στις σελίδες του χωρίς να γίνονται βαρετές όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους μυθιστορήματα. Όμως το δυνατό σημείο του βιβλίου ήταν η ζωντάνια των περιστατικών. Η ιδιαίτερη ικανότητα του συγγραφέα βοήθησε να αποτυπωθεί ακόμη και το πιο ελάχιστο συναίσθημα των ηρώων του. Το λεπτομερές ψυχογράφημα ακόμη και του πιο ασήμαντου χαρακτήρα με έκανε να βρεθώ μέσα σε κάθε περιστατικό και σκέψη των ηρώων και να φορτιστώ συναισθηματικά, σε σημείο να ζω την κάθε στιγμή που περιέγραφε. Ήταν η πρώτη φορά που διάβαζα βιβλίο του κ. Γιωτάκη. Μετά όμως από αυτό, θα διαβάσω και τα άλλα του συγγραφέα. Συγχαρητήρια.
 • 02/07/2016
  Πανος Κ.
  μολις το τελείωσα. Πάρα πολλές ιστορικές πληροφορίες που μερικές φορές(ελάχιστες) κουράζουν. Θα προτιμούσα λίγο περισσότερο δουλειά στους χαρακτήρες και την ψυχοσύνθεση τους, πιο βαθιές προσεγγίσεις των ηρώων. Ο Συγγραφέας έδωσε πολύ βαρος στα ιστορικά γεγονότα και λιγο παραμέλησε τους χαρακτήρες. Γενικά όμως είναι ευκολοδιάβαστο και ενα πολύ καλό βιβλίο. Θα τον ξαναδιαβάσω.
 • 26/04/2016
  ΤΑΣΟΣ
  Το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει. Πλήρης και εκτενής βιβλιογραφία τελείως ασυνήθιστο πράγμα για μυθιστόρημα. Η γραφή του συγγραφέα είναι συγκλονιστική και οι ανατροπές συνεχείς. Συγχαρητήρια.
 • 24/04/2016
  ΗΡΩ. Δ.
  Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα! Διαβάζοντάς το βίωσα μια εντυπωσιακή εμπειρία. Δεν είχα ξαναδιαβάσει βιβλίο του κυρίου Γιωτάκη και ομολογώ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν περίμενα ότι υπάρχει σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας που να είναι όχι απλά ισάξιος, αλλά τολμώ να πω, ανώτερος από άλλους ξένους! Το βιβλίο του είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Η ροή των γεγονότων που περιγράφει εξελίσσεται τόσο επιβλητικά προς τον αναγνώστη που πολλές φορές διαβάζεις ολόκληρες σελίδες με μια ανάσα. Οι ιστορικές πληροφορίες που παρουσιάζει ο συγγραφέας θα μπορούσαν να είναι μέρος επιστημονικής διατριβής! Τέλειο από όλες τις απόψεις. Συγχαρητήρια.
 • 16/04/2016
  Yvonni Asteriou
  Λοιπόν, εγώ δεν είμαι και το πιο κατάλληλο άτομο για να σχολιάζω τον τρόπο γραφής, αλλά βρήκα τον δικό σου πάρα πολύ καλογραμμένο, σε αρπάζει και σε κρατάει ως το τέλος. . Ούτε με κούρασε, ούτε με ενόχλησε και σχεδόν αμέσως απορροφήθηκα στην ιστορία, οπότε υποθέτω οτι όλα καλά. Όσον αφορά την ιστορία, είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, μπήκα κατευθείαν στο πνεύμα και έβλεπα τις σκηνές να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μου. Δεν έχασα ούτε στιγμή το ενδιαφέρον μου, και αγωνιούσα και λίγο για τη συνέχεια.
 • 11/04/2016
  Βούλα Χ.
  Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό βιβλίο. Η ποιότητα και η εμφάνιση της παρούσης έκδοσης είναι εξαιρετικά προσεγμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες, όμως συγχρόνως απλή και λιτή καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί πλήθος πηγών και επιστημονικών μελετών για να στηρίξει το κείμενό του, και ο τρόπος που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα είναι εντυπωσιακός. Το ύφος και ο λόγος του μυθιστορήματος έχουν ομαλή ροή χωρίς να κουράζουν. Παρόλο που είναι πυκνογραμμένο, έχει σωστό διάστιχο και κάνει χρήση άνετης στο μάτι γραμματοσειράς. Η ροή των γεγονότων είναι συνεχόμενη και ανατρεπτική, κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και «καταπίνει» τον αναγνώστη. Η προσεγμένη πένα φαίνεται από τις πρώτες σελίδες! Οι σκηνές μάχης κόβουν την ανάσα με την τόσο εκφραστική περιγραφή του συγγραφέα, τόσο στη μάχη του Μαραθώνα όσο και στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο συγγραφέας με «ανάγκασε» να νοιώθω τον ήρωα πολύ κοντά μου και να νοιάζομαι συνεχώς για αυτόν. Επίσης, σαν γυναίκα βέβαια, λυπήθηκα αφάνταστα για να μη πω ανατρίχιασα, φοβήθηκα, με αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο που διάλεγε να τελειώνει τις σκηνές του μυθιστορήματός του, ειδικά τις ερωτικές, αλλά για να χρησιμοποιήσω δύο (από τις πολλές αγαπημένες μου φράσεις-προτάσεις του βιβλίου του): «Πεθαίνουν μονάχα τα κορμιά. Οι ψυχές έχουν την ευλογία να ζουν στα βάθη των αιώνων!»…
 • 28/03/2016
  Δημήτρης Μ.
  Εξαιρετικό μυθιστόρημα. Έχοντας διαβάσει και τα προηγούμενα μυθιστορήματα του συγγραφέα, μπορώ να πω ότι αυτό το βιβλίο για την Αθήνα είναι πολύ ώριμο και ιστορικώς ολοκληρωμένο. Όπως γράφουν και οι προηγούμενοι, μόνο οι σημειώσεις (και οι διακριτικές επεμβάσεις του συγγραφέα) αρκούν για μια ιστορική αναδρομή. Επίσης, βρήκα ότι τα διδάγματα του βιβλίου έχουν και πολλές εφαρμογές ακόμα και στην Αθήνα του σήμερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι συγγραφείς, που μπορούν άνετα να συναγωνίζονται μεγάλους συγγραφείς του εξωτερικού.

Γράψτε τη δική σας κριτική