Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Εμπλουτισμένη επανέκδοση

Συγγραφέας: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Κωδικός: #BK116341
Εκδόσεις: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
ISBN: 978-960-7948-23-6
Αριθμός σελίδων: 592

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 26,50€
greekbooks.gr: 23,86€
Κερδίζετε: 2,64€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο βασίστηκε η πολύκροτη ταινία τού Μάρτιν Σκορσέζε The Last Temptation of Christ, σε σχολιασμένη έκδοση. Οι προηγούμενες εκδόσεις τού Τελευταίου Πειρασμού στα ελληνικά –και δεν μπορεί κανείς να ξέρει επακριβώς πόσες έγιναν– περιείχαν μόνο το κείμενο του συγγραφέως. Στην 20ή επανεκτύπωση (Ιανουάριος 2008) του έργου, όπως αυτό, με βάση την πρώτη έκδοσή του το 1955, ξαναστοιχειοθετήθηκε και τυπώθηκε το 1984, προσθέσαμε Επίμετρο με Ενημερωτικό Σημείωμα του Εκδότη-Επιμελητή Δρος Πατρόκλου Σταύρου και Παράρτημα με αποσπάσματα από την επίσημη Εφημερίδα των Συζητήσεων τής Βουλής, των συζητήσεων κατά το 1955 στη Βουλή των Ελλήνων για τον Νίκο Καζαντζάκη, κατόπιν τής καταφοράς τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος εναντίον του. Δίδονται στοιχεία για την αναγραφή τού βιβλίου στον Κατάλογο Απαγορευμένων Βιβλίων τού Βατικανού (Index) και για τις διώξεις τού Καζαντζάκη στην Ελλάδα από Εκκλησία και Πολιτεία, και φωτίζεται η ανθρώπινη, συγγραφική, εκδοτική και κοινωνικο-πολιτική περιπέτεια του επίμαχου αριστουργήματος.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

«Από τον αξέχαστο συγγραφέα τού Ζορμπά, ένα μυθιστόρημα μεγαλειώδες και με βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπο, που αφηγείται την αγάπη και το πάθος ενός ανθρώπου: του Ιησού από τη Ναζαρέτ. Γιος ενός ξυλουργού, ο άνθρωπος Ιησούς θα ’θελε να αγαπήσει μια γυναίκα και να αποκτήσει οικογένεια, αλλά η φωνή τού Θεού αντηχεί εκρηκτικά μέσα στην ψυχή του, τον οπλίζει με μια δύναμη ανώτερη από χίλιους στρατούς, του επιβάλλει θυσίες και μαρτύρια. Η εσωτερική σύγκρουση του ανθρώπου, η πάλη μεταξύ σάρκας και πνεύματος, το ένστικτο της ανταρσίας και η ακαταμάχητη επιθυμία του να ενωθεί με τον Θεό, αναδύονται εδώ σε μιαν αφηγηματική τοιχογραφία που δοξάζει την υπέρτατη θυσία τού Χριστού. Επάνω στον σταυρό, ετοιμοθάνατος πια, ο Ιησούς έχει ένα όραμα: πώς θα ήταν η ζωή του αν δεν είχε ακολουθήσει το κάλεσμα του Θεού. Είναι πράγματι ο τελευταίος πειρασμός, ο πειρασμός που ο Χριστός αποκρούει, πεθαίνοντας για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

»Ο Νίκος Καζαντζάκης, γεννημένος το 1883 στην Κρήτη, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς τής εποχής μας. Πέθανε στη Γερμανία το 1957.»

(Από την ιταλική έκδοση Nikos Kazantzakis, L’ Ultima Tentazione,
Euroclub, Edizioni Frassinelli, Bergamo 1989.)

 

«Ο Τελευταίος Πειρασμός είναι η καζαντζακική αναδημιουργία τής ζωής και του Πάθους τού Χριστού. Είναι ένα βαθιά πνευματικό πόνημα και ταυτόχρονα ένα ασυνήθιστα ζωντανό και συναρπαστικό μυθιστόρημα.

»Σ’ αυτό ο Νίκος Καζαντζάκης εναλλάσσεται ανάμεσα σε στιγμές ύψιστου ευφάνταστου λυρισμού και στιγμές αφόρητου σχεδόν ρεαλισμού, όταν η όλη αίσθηση του πλήθους, των ανθρώπων και της ατμόσφαιρας της Ιουδαίας  ζωντανεύει, και όταν το σύνορο του χρόνου που μας διαχωρίζει από εκείνα τα σπουδαία γεγονότα μοιάζει να εξαφανίζεται.
»Αυτό δεν είναι ένα “βιβλικό” μυθιστόρημα με τη συνηθισμένη έννοια. Οι χαρακτήρες δεν είναι σύγχρονοι άνθρωποι μασκαρεμένοι με τους χιτώνες τής αρχαιότητας. Ο Καζαντζάκης γράφει για αληθινούς ανθρώπους: ο Χριστός του είναι ένας άνθρωπος, ένας άνθρωπος του λαού, που τίθεται οδυνηρά στον πειρασμό να εγκαταλείψει την αφοσίωσή του σε ένα υπερ-ανθρώπινο ιδανικό και να βολευτεί ήσυχα σε μια ζωή ευτυχίας με την αγαπημένη του Μαρία. Είναι ένας άνθρωπος με ακραία πάθη και μεγάλο θάρρος και είναι ικανός –όπως όλοι οι άνθρωποι– να ενδώσει στον θυμό, στη θλίψη και σε στιγμές δειλίας.
»Οι Απόστολοι είναι, επίσης, αληθινοί άνθρωποι, διστακτικοί, αβέβαιοι για τον εαυτό τους και για τον Χριστό, γρήγορα εγκαταλείπουν όταν οι περιστάσεις στρέφονται εναντίον τους. Εκτός από έναν: τον Ιούδα. »Ο Ιούδας είναι ο πολεμιστής, ο άνθρωπος της δύναμης, ο άνθρωπος που βλέπει στον Χριστό τον Μεσσία αυτού του κόσμου, έναν αυτοκράτορα που θα νικήσει τη Ρώμη στο ίδιο της το παιχνίδι. Και, σε τελική ανάλυση, μόνον ο Ιούδας είναι που μπορεί να καταστήσει δυνατό τον θρίαμβο του Χριστού.
»Γιατί είναι ο Χριστός που ζητάει από τον Ιούδα να εκτελέσει την ύστατη πράξη αφοσίωσης: να τον προδώσει. Ο Χριστός συνειδητοποιεί ότι μπορεί να εδραιώσει τη Βασιλεία του μόνο αν ανέβει στον σταυρό. Και ο Ιούδας, ο άνθρωπος από ατσάλι, ο μόνος φερέγγυος μαθητής, παραδίδει τον Δάσκαλό του στους σταυρωτές του. »Πρόκειται για ένα σπουδαίο βιβλίο, ένα έπος βίας, αγάπης και πίστης. Είναι ένα βαθιά σημαντικό βιβλίο, από έναν άνθρωπο τον οποίο τόσον ο Τόμας Μανν όσο και ο Άλμπερτ Σβάιτσερ αποκάλεσαν ένα από τους Μεγάλους συγγραφείς τού αιώνα μας.
»Είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο δυνατά και συγκινητικά βιβλία τού Νίκου Καζαντζάκη.»

(Από την αγγλική έκδοση The Last Temptation of Christ, A novel by Nikos Kazantzakis,
Simon and Schuster, New York 1960.)

Κριτικές Πελατών

 • 03/08/2016
  Γ.Π
  ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, Η ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
 • 31/03/2015
  ΜΑΡΙΑ
  Άκρως γοητευτικό και σαγηνευτικό με το τρόπο του.Διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και,το κυριότερο,δε προσβάλλει.
 • 25/09/2014
  Χαρίσιος
  Εξαιρετικό βιβλίο, άριστες περιγραφές-σκηνές, ενα βιβλίο που σε κρατάει μεχρι το τέλος
 • 28/01/2014
  j chitas
  Η άλλη πλευρά, γιατί τελικά τίποτα δεν ειναι όπως φαίνεται!Ιδιάιτερο και ενδιαφέρον βιβλίο. Ακατάλληλο για στενόμυαλους.
 • 19/02/2013
  evita
  eimai 16 xronwn...profanws kai den exw diavasei arketa vivlia wste na eimai antikeimenikh alla piteuw oti meta apo auto to vivlio oti allo diavasw 8a mou fanei leipso...o Nikos Kazantzakhs me to "teleutaios peirasmos" me ekane na agaphsw perissotero ton Xristo..me ekane alh8inh Xristianh. ka8e le3h, ka8e protash tou vivliou autou einai kai ena apof8egma!! einai ena vivlio pou sigoura 8a meinei xaragmeno sthn kardia ka8e an8rwpou pou to diavasei kai to katalavei!!!
 • 17/02/2013
  Σοφια
  Μια, περισσότερο, ανθρώπινη πλευρά του Χριστού. Ένα βιβλιο που σε σοκάρει αρκετές φορές.
 • 10/02/2013
  ιωάννης
  ε καλο ηταν
 • 27/12/2011
  Ολυμπία
  Έτσι θα έπρεπε να ήταν ο Χριστός!
 • 13/12/2011
  Free
  Yπεροχο βιβλιο!! Καινοτομος για την εποχη του ο Καζατζακης αφου παρουσιαζει τον χριστο με την ανθρωπινη του υποσταση! Η περιγραφη των εικονων ειναι τοσο αληθοφανης που ειναι λες και τις βλεπεις μπροστα σου! Το συνηστω σε ολους!
 • 02/12/2011
  Μάφη
  Ρε παιδιά, τι σχόλια είναι αυτά; Δε μπορείτε να είστε λίγο πιο συγκεκριμένοι; Τι γενικούρες είναι αυτές, για όνομα! Να θέλει ο άλλος να διαβάσει το βιβλίο, να πάρει μια γνώμη, μόνο επίθετα! Κριτική είναι αυτή; Βάλ'τε και κανένα ρήμα. Και επίσης εδώ δεν εξάρουμε τη μεγαλειότητα του Καζαντζάκη, σχόλιο για το "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ" κάνουμε, όχι για την προσωπικότητα του συγγραφέα! Πάλι καλά που δε γράψατε σχόλια βασιζόμενοι στο ζώδιό του! Τέλος πάντων, ναι οκ, προφανώς το εν λόγω βιβλίο είναι καταπληκτικό, είχα την τύχη να ξεκινήσω να διαβάζω Καζαντάκη με αυτό το βιβλίο και μετά σε κάνει απλώς να αρνείσαι να σταματήσεις. Η γλώσσα η κλασική του Καζαντζάκη, αλλά αυτό που αγάπησα πραγματικά -αν και στην πορεία διαπίστωσα πως είναι πάγια τακτική στη συγγραφή του- ήταν οι περιγραφές σκηνών. Ειδικότερα, θυμάμαι είχε αφιερώσει μια ολόκληρη παράγραφο να περιγράψει μια νεκρή αγελάδα, μια περιγραφή τόσο άψογη, που είχα την αίσθηση πως μύριζα το σαπισμένο κρέας της! Ο Χριστός πιο άνθρωπος από ποτέ, γεμάτος όνειρα και πόνο, σε πείθει να γίνεις Χριστιανός -από τους πραγματικούς όχι από τους γιαλαντζί που κυκλοφορούν στις εκκλησίες. Διαβάστε το οπωσδήποτε.

Γράψτε τη δική σας κριτική