Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ 1

ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ 1

Κωδικός: #BK161564
Εκδόσεις: ΑΓΡΑ
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-1108-8273
Αριθμός σελίδων: 264

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 14,21€
greekbooks.gr: 12,79€
Κερδίζετε: 1,42€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Αουτονταφέ (1743, από το πορτογαλικό auto da fe: " πράξη πίστεως ") : Τελετουργία κατά την οποία οι αιρετικοί που έχουν καταδικαστεί στο μαρτύριο της πυράς από την Ιερά Εξέταση καλούνται να προβούν σε πράξη πίστεως για να εξαγοράσουν τις ψυχές τους στον άλλο κόσμο. Γενικότερα, πράξη καταστροφής δια της πυράς.
Παράδ. Οι Γερμανοί ναζί, στον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933, έκαναν αουτονταφέ βιβλίων.

Το ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ δημιουργήθηκε κατόπιν συμφωνίας η οποία υπογράφτηκε στην Φραγκφούρτη στις 14 Οκτωβρίου 1999 ανάμεσα σε πέντε εκδότες και στο Διεθνές Κοινοβούλιο των Συγγραφέων (International Parliament of Writers).
Θα εκδίδεται μία φορά το χρόνο προς το παρόν, σε οκτώ γλώσσες και σε εννέα χώρες ταυτόχρονα : στην Αθήνα από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, στη Βαρκελώνη από τις εκδόσεις ANAGRAMMA, στο Μιλάνο από τις εκδόσεις FELTRINELLI, στη Νέα Υόρκη από τις εκδόσεις SEVEN STORIES PRESS, στο Παρίσι από τις εκδόσεις DENOΕL, στο Οπόρτο από τις εκδόσεις ΑSA, στη Βιττόρια από τις εκδόσεις IKUSAGER, στη Μόσχα από τις εκδόσεις PANGLOSS και στην Αγγλία από τις εκδόσεις SERPENT'T TAIL.

Το ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ έχει ως αποστολή να ενεργοποιήσει και πάλι τις ανταλλαγές, που σήμερα παρεμποδίζονται από τη λογοκρισία αλλά και από τη γενικευμένη επικυριαρχία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πάνω στους συγγραφείς των πέντε ηπείρων, φέροντας σε επικοινωνία συγγραφείς που απολαμβάνουν ευρείας αποδοχής με εκείνους που σιωπούν αναγκαστικά.
Είναι ανοιχτό στα μέλη του Διεθνούς Κοινοβουλίου των Συγγραφέων και στους συγγραφείς που λογοκρίνονται ανά τον κόσμο και κυρίως σ' εκείνους που φιλοξενούνται από το Δίκτυο των Πόλεων Καταφυγίων.
Είναι ένας χώρος στοχασμού και πειραματισμού για τις γλωσσικές απαγορεύσεις, την άρνηση της μυθοπλασίας, αλλά επίσης για τις μεταβολές του πολιτιστικού χώρου και για τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης στην παραγωγή και τη διακίνηση της λογοτεχνίας.
Το ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ θέλει να δώσει το λόγο όχι μόνο στα άτομα αλλά και στους λαούς και στις εμπειρίες που έχουν πληγεί από αυτή τη σιωπή, στους πολιτισμούς που χάνονται, στις γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση.

Κριτικές Πελατών

  • 21/07/2016
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΗΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΟΥΤΟΝΤΑΦΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΟΣ

Γράψτε τη δική σας κριτική