Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ

Κωδικός: #BK132762
ISBN: 978-960-393-026-6
Αριθμός σελίδων: 903

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Το βιβλίο εξελίσσεται από την αρχή της δεκαετίας του εβδομήντα ως το 1984 ανάμεσα σ'ένα εκδοτικό οίκο του Μιλάνου και σ'ένα μουσείο των Παρισίων όπου εκτίθεται το Εκκρεμές του Φουκώ, ενώ μεσολαβεί μια αμελητέα παρένθεση μερικών χρόνων στη Βραζιλία.
Εξελίσσεται μεταξύ 1344 και 2000 μέσα από το σχέδιο των Ναιτών και των Ροδόσταυρων για την κατάκτηση του κόσμου. Εξελίσσεται μεταξύ 1943 και 1945 σ'ένα χωριουδάκι μεταξύ Λανγκ και Μομφεράτου. Εξελίσσεται από το 2ο μ.Χ. αιώνα μέχρι τις μέρες μας μέσω της ιστορίας της ερμητικής γνώσης. Εξελίσσεται στη διάρκεια της νύχτας της 23ης Ιουνίου 1984 στο Ιδρυμα Τεχνών και Επτηδευμάτων των Παρισίων, αρχικά στη βάση του περισκοπίου κι έπειτα στη σκοπιά του αγάλματος της Ελευθερίας. Εξελίσσεται τη νύχτα μεταξύ 26ης και27ης Ιουνίου του ίδιου έτους στο παλιό εξοχικό σπίτι του Τζιάκοπο Μπέλμπο, του πρωταγωνιστή, ο οποίος το κληρονόμησε από το θείο του Κάρλο, ενώ ο Πιμ, ο πρωταγωνιστής, διηγείται τα γεγονότα με τη χρονολογική σειρά που αναφέραμε. Εν περιλήψει: τρεις επιμελητές εκδόσεων στο Μιλάνο, αφού συναναστράφηκαν επι μακρόν συγγραφείς που εκδίδουν τα βιβλία τους "ιδίοις αναλώμασιν" και οι οποίοι εντρυφούν σε απόκρυφες επιστήμες, μυστικές εταιρείες και κοσμικές συνωμοσίες,
αποφασίζουν, εντελώς ανεύθυνα, να επινοήσουν ένα Σχέδιο. Κάποιος όμως τους παίρνει στα σοβαρά.Κριτικές Πελατών

 • 09/11/2017
  Άκης
  Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, και ταυτόχρονα μάλλον το πιο δύσκολο επίσης. Πολύ πληροφορία όπου για να την διαχειριστείς πρέπει να ανατρέχεις συνέχεια σε πηγές, σε λεξικά και στο ίντερνετ. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί είναι ένα βιβλίο που σου παρέχει πρώτα από όλα γνώση και ύστερα διασκέδαση. Not for the faint of heart.
 • 14/05/2015
  ΠΙΤ
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΛΕΚΙΝ. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΚΟ!
 • 30/11/2014
  Χρήστος Μπ.
  Πραγματικά συγχαίρω όσους κατάφεραν και διάβασαν αυτό το βιβλίο , το κατανόησαν και τους άρεσε. Τι να πω; Προφανώς δεν είναι για το επίπεδό μου. Αλλά πόσο να αντέξει ένας αναγνώστης που ξεκινά να διαβάσει ένα βιβλίο που στις 80 πρώτες σελίδες σου περιγράφει τα εκθέματα ενός μουσείου με τρομερές λεπτομέρειες που δε καταλαβαίνει που θέλει να καταλήξει ο "ποιητής";;;;
 • 17/09/2014
  ζωη χαμπιδου
  αισχοσ!
 • 05/05/2014
  medaner1974
  Παγκόσμιο αριστούργημα. Συμπυκνωμένη γνώση και σοφία, παρακαταθήκη για τον ερευνητή του μέλλοντος. Αξεπέραστο, νιώθεις διαβάζοντάς το ότι είσαι μάρτυρας απόκρυφης συνταρακτικής ιστορίας αιώνων!!
 • 08/11/2013
  Γιάννης Κ.
  Το διάβασα πριν 7 χρόνια περίπου και θεωρώ ακόμα πως είναι το καλύτερο μυθιστόρημα που έχω διαβάσει.
 • 24/10/2013
  Απαράδεκτος
  Και μόνο που προσπαθούσε να το διαβάσει ο Βλάσσης Μπονάτσος στους Απαράδεκτους φτάνει!
 • 28/09/2013
  Αποστολης
  Για λίγους. Οι υπόλοιποι διαβάστε Νταν Μπραουν.
 • 06/01/2013
  Ιωάννης
  Το βιβλίο είναι μια γροθιά στις θεωρίες συνωμοσίας, όμως είναι καλά κριμένη γιατί είναι γραμμένο με την οπτική γωνία του ανθρώπου που τις πιστεύει. Ο τρόπος γραφής, σαφώς δείχνει ότι ο αναγνώστης πρέπει να καταλάβει ότι ο συγγραφέας δεν εννοεί αυτά που λέει ο αφηγητής. Επίσης, είναι υπέρ του Ροδοσταυρισμού και της Αλχημείας, ακόμα και ως τρόπου ζωής, αλλά είναι κατά της υπερβολικής (το τονίζω) ενασχόλησης.
 • 05/09/2012
  Sucore
  όμορφο και με απίστευτη έρευνα να το υποστηρίζει, ίσως λίγο κουραστικό αλλα για αυτο κατηγορώ την μεταφράστρια. Το τέλος ηταν πανέμορφο, δεν αξίζει στους συνομωσιολόγους και wannabe μυστικηστές, αν και ξεκαθαρίζει την άποψη του προς Εκείνους.. Τουλάχιστον τους δίνει απλόχερα τροφή για να αναλωθούν όσο ακόμα αντέξουν!

Γράψτε τη δική σας κριτική