Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Εικονογράφηση: ΜΕΛΑ Ε.
Κωδικός: #BK106392
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Αριθμός σελίδων: 112

Δείτε την περιγραφή

greekbooks.gr: 10,15€
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Το φιλί της ζωής είναι το τελευταίο της έργο, οικολογικού περιεχομένου. Μέσα από την ιστορία ενός παιδιού 12 χρόνων αποτυπώνεται η οικολογική ευαισθησία και ανησυχία για τα δάση που καταστρέφονται, οι προσπάθειες για τη σωτηρία τους. Ταυτόχρονα δίνονται με εκλαϊκευτικό τρόπο μέσω της διήγησης, του μύθου, η λειτουργία των δέντρων, τα επιμέρους τμήματα ενός δέντρου και η λειτουργία τους. Περιγράφονται οι συνθήκες συμβίωσης με τα άλλα δέντρα και η αντιμετώπιση των καιρικών αντιξοοτήτων.
Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου μας είναι ένα παιδί ο Λάμπης, όπου παραμένοντας με τον πατέρα του δασοπόνο στο Κέντρο Ερευνών του Δάσους, έρχεται σε επαφή με τα δέντρα μέσω ενός βιβλίου, αλλά και γνωρίζοντάς τα εκ του φυσικού.
Και καταλήγει στη διαπίστωση ότι: «Το δάσος είναι ένα τεράστιο οικοσύστημα και λειτουργεί με θαυμαστή ακρίβεια και αρμονία, όπου το ένα επηρεάζει το άλλο και αντίστροφα επηρεάζεται από το άλλο. Κι η πιο μικρή ανωμαλία ή δυσαρμονία μπορεί να 'χει ολέθρια αποτελέσματα για ολόκληρο το οικοσύστημα».
Ο μικρός αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θέτει τη φαντασία του σε κίνηση. Ενας ζωντανός κόσμος απλώνεται μπροστά του. Η δροσιά, το ζουζούνισμα των μελισσών, το θρόϊσμα των φύλλων, τα κελαηδίσματα των πουλιών, η ζωή του δάσους.
Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται χρήσιμο λεξιλόγιο όρων.


Γράψτε τη δική σας κριτική