Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κωδικός: #BK133202
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-344-984-9
Αριθμός σελίδων: 256

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

«Η νέα πραγματικότητα καθιστά αναγκαίο να εκμεταλλευθούν οι γονείς τις -χρυσές στιγμές- που περνούν με τα παιδιά τους και να αναλάβουν έναν ενεργό και καθοδηγητικό ρόλο για την αγωγή τους στις βασικές ανθρώπινες δεξιότητες, όπως είναι η κατανόηση και ο χειρισμός των αρνητικών συναισθημάτων, ο έλεγχος των παρορμήσεων και η ενσυναίσθηση. Στο βιβλίο αυτό ο John Gottman προσφέρει έναν επιστημονικά θεμελιωμένο όσο και πρακτικό οδηγό για τους γονείς που επιθυμούν να χαρίσουν στα παιδιά τους ένα βασικό εργαλείο για τη ζωή».γράφει ο εμπνευστής της «Συναισθηματικής Νοημοσύνης» και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, καθώς και του «Συναισθηματική Νοημοσύνη στο Χώρο της Εργασίας», Daniel Goleman.
Ο John Gottman, συγγραφέας και του βιβλίου «Μεγαλώνοντας ένα Συναισθηματικά Νοήμον Παιδί», στο βιβλίο αυτό μιλά στους γονείς για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ανάπτυξή της. Η ουσία, όπως λέει ο συγγραφέας, δεν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κακή συμπεριφορά του παιδιού. Είναι να του δείξουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά του, να δείξουμε πως το καταλαβαίνουμε και να το βοηθήσουμε να βρει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.
Η ουσία είναι να γίνουμε εμείς οι οδηγοί και μέντορές του, να του δείξουμε το δρόμο προκειμένου να πορευτεί μέσα στον κόσμο των συναισθημάτων.
Ο στόχος λοιπόν είναι να εφαρμόσουμε τη συναισθηματική αγωγή, μια διαδικασία που θα βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη.
Βασισμένο σε πολυετείς έρευνες και στην εμπειρία με εκατοντάδες γονείς, το βιβλίο αυτό μας δείχνει τον τρόπο για να μεγαλώσουμε συναισθηματικά υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.

Κριτικές Πελατών

 • 14/02/2017
  Αλέξανδρος
  Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Είναι νομίζω το βιβλίο σταθμός-πρότυπο για την ανατροφή των παιδιών για ανάπλαση του συναισθηματικού κόσμου του γονιού και κατόπιν του πιο σημαντικού πράγματος στον κόσμο δηλαδή του παιδιού του. Είναι ίσως το καλυτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς σαν γονιός στο παιδί του αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Το έχω διαβάσει 4 φορές. Είναι απίστευτο. O Gottman έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και είναι πάρα πολλοί αυτοί που δανείζονται αναφορές του.
 • 14/12/2013
  ελενη βλασιου
  πολυ διαφωτιστικο τελειο
 • 09/06/2013
  Βάσω
  Εξαιρετικό!!!!!! διαφωτιστικό, δίνει λύσεις, δίνει εναλλακτικές, ανοίγει το μυαλό του καθε αναγνώστη, παρουσιάζει την πραγματικότητα ακριβώς όπως είναι καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν δίνοντας απαντήσεις. Αρκεί μόνο καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό από τον αναγνώστη για να μπορεί να ακολουθήσει μονοπάτια που θα τον οδηγήσουν σε καλύτερη και πιο ποιοτική σχέση με τα παιδιά του και τον σύντροφό του. Θά΄ θελα να το συστήσω σε όλους ή να το κάνω δώρο σε όλους.
 • 29/03/2013
  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
  Εξαιρετικό βιβλίο!
 • 26/08/2009
  Μαρία
  Ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσουμε όλοι μας, ανεξάρτητα από το αν είμαστε γονείς. Καλογραμμένο και με πολλά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γίνεται εύκολα κατανοητό από κάθε άνθρωπο ανεξάρτητως μορφωτικού επιπέδου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τη διάθεση για να αναθεωρήσεις πορκαταλήψεις και στερεότυπα, σχετικά με την ανατροφή ενός παιδιού. Χωρίς να επιβαρύνεται από ορολογία, μας δίνει λύσεις και απλουστεύει συμπεριφορές.. Με μικρές -δικές μας- αλλαγές, τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μπορούν να είναι θεαματικά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Γράψτε τη δική σας κριτική