Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΝ

Μια ψυχαναλυτική ανίχνευση των αλληλεπιδράσεων

Συγγραφέας: ΤΡΥΦΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Κωδικός: #BK260009
Εκδόσεις: ΤΟΠΟΣ
Έτος έκδοσης: 2011
Διαστάσεις: 15 x 23 εκ.
ISBN: 978-960-499-006-1
Αριθμός σελίδων: 176

Δείτε την περιγραφή

Μη διαθέσιμη τιμή
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό εξετάζει μέσα από μια ψυχαναλυτική οπτική τις ποικίλες αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των γονιών και των παιδιών. Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει σταδιακά με ποιους τρόπους η οικογενειακή αυτή αλληλόδραση επηρεάζει την κοινωνική, την εργασιακή αλλά και την ερωτική ζωή των μελλοντικών ενηλίκων. Με επιστημονικό λόγο και συχνά με βιωματική γραφή, ο συγγραφέας προσφέρει πλήθος παραστατικών κλινικών παραδειγμάτων που συμβάλλουν απλόχερα στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με το "οικογενειακό δράμα" το οποίο όλοι έχουμε ξεδιπλώσει στην προσωπική μας διαδρομή.

Τα κεφάλαια του βιβλίου παρέχουν διεισδυτικές προσεγγίσεις και μια πρωτότυπη ματιά στη συναισθηματική εκπαίδευση που υφίσταται το βρέφος, καθώς και στη συμπεριφορά αναπαραγωγής της στην ενήλικη ζωή.

"[...] ο συγγραφέας μάς ξαφνιάζει με τις ευαίσθητες και οξείες παρατηρήσεις του [...]. Ταυτόχρονα μας ξεναγεί στην πλούσια βιβλιογραφία της ψυχαναλυτικής σκέψης και έρευνας γι' αυτό το θέμα. [...] Είναι ένα βιβλίο για τον καλλιεργημένο αναγνώστη. Νομίζω όμως ότι και οι ειδικοί παιδοψυχίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, δάσκαλοι και γενικότερα όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τα παιδιά θα βρουν πάρα πολλά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στη δουλειά τους. Και πιο πολύ θα μας βοηθήσει όλους, ως άτομα και ως γονείς, να καταλάβουμε τη δική μας πορεία στη ζωή καθώς και αυτή των παιδιών μας [...].

(απόσπασμα από το προλογικό σημείωμα του Ματθαίου Γιωσαφάτ)

Κριτικές Πελατών

 • 03/12/2012
  δημητρης τογιας
  Αισθανομαι οτι ο συγκεκριμενος συγγραφεας, αποκρυπτογράφησε την ψυχή μου. διαθέτει εναν αριστοτεχνικό τρόπο να μιλάει γενικά και εσύ να νοιώθεις ότι ασχολείται κατ απκλειστικότητα με την βιογραφία σου.
 • 26/01/2012
  Λαρισα Αναργυρου
  ενα πραγματικα παραστατικο βιβλιο .....
 • 26/01/2012
  Λαρισα Αναργυρου
  ενα πραγματικα παραστατικο βιβλιο .....

Γράψτε τη δική σας κριτική