Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ

Συγγραφέας: ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Κωδικός: #BK180308
Εκδόσεις: ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-421-059-9
Αριθμός σελίδων: 120

Δείτε την περιγραφή

greekbooks.gr: 9,12€
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Ίσως έχουμε αναρωτηθεί όλοι κάποια στιγμή τι σημαίνει στ’ αλήθεια η λέξη Μοναχισμός, χωρίς όμως να μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση με ευκολία. Σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις το νέο, ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Αρχέτυπο.

Η συγγραφέας Μαρία Σταματιάδου ερευνά τις μεγάλες ιερές παραδόσεις του κόσμου και αναλύει διεξοδικά τον αρχαιότατο αυτό δρόμο, που οδηγεί στο Θεό και την Αλήθεια.
Τι είναι άραγε αυτό που παρακινεί πολλούς νέους ανθρώπους να ενδυθούν το σχήμα του μοναχού, παλεύοντας διαρκώς ενάντια στους φυσικούς περιορισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης; Ξεκινώντας από τους ασκητές της αρχαίας Ελλάδας και συνεχίζοντας με τους Βραχμάνους, τους Βουδιστές, τους Σούφι, τους Δερβίσιδες, τους Ορθόδοξους μοναχούς, γίνεται φανερό ότι η μοναστική ζωή αποτελεί πάντα μια προσπάθεια αναχώρησης από τον υλικό κόσμο, στον οποίο ωστόσο εξακολουθεί να κινείται το σώμα, προς την πνευματικότητα, τη φώτιση, το άπειρο, τον υπέρτατο εκείνο τόπο όπου τα πάντα είναι «Ένα».
Ο Μοναχισμός εν τέλει, μπορεί και να δείχνει το δρόμο μέσα από τον οποίο θα καταφέρει κανείς να σπάσει τον καθρέφτη της ύπαρξης όπως την αντιλαμβανόμαστε, για να μπορέσει να αντικρίσει την «άλλη πλευρά», αυτή της «Αληθινής Ζωής».

Γράψτε τη δική σας κριτική