Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Ο Λάζαρος Ράπτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα του Νομού Πέλλας τον Φεβρουάριο του 1963. Έχοντας καταβολές τριών γενεών, τη μαγειρική τέχνη την αγάπησε πολύ νωρίς.

Με την οικογενειακή παράδοση στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, ο κόσμος της γαστρονομίας αποτέλεσε για αυτόν το άμεσο ενδιαφέρον του. Τελειώνοντας τα μαθητικά του χρόνια, φεύγει στη Θεσσαλονίκη για να ειδικευτεί στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και της οργάνωσης δεξιώσεων.

Ανήσυχος δημιουργικά, μετά από λίγα χρόνια μπαίνει και στον κόσμο της μαγειρικής. Από τον Οκτώβριο του 1982 και μέχρι τον Απρίλιο του 1984 εκπληρώνει τη στρατιωτική του θητεία σαν Αρχιμάγειρας στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης και στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εργάζεται στα ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 1998 ανοίγει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κούσκουρα, το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα με vegetarian ethnic κουζίνα και τμήμα πώλησης προϊόντων βιοκαλλιέργειας (THE 3G VEGETERIAN RESTAURANTS), κάνοντάς το τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του fitness και τους επώνυμους της πόλης. Εκεί δημιουργεί και τα πρώτα αλλαντικά χωρίς κρέας, με φυτικές πρωτεΐνες και μίγματα λαχανικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 προσλαμβάνεται από μεγάλη εταιρία παραγωγής πρώτων υλών και βοηθητικών προϊόντων μαγειρικής ως R&D Chef (έρευνας και ανάπτυξης). Δημιουργεί προϊόντα για πελάτες της μαζικής εστίασης (μίγματα μπαχαρικών – μαρινάδες – σάλτσες κ.λπ.), αλλά απασχολείται και στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις αναφορικά με τις εφαρμογές και τα προϊόντα της και κάνοντας εξειδικευμένα σεμινάρια σε μάγειρες και κρεοπώλες.

Ασχολήθηκε και με τον κλάδο του κρεοπωλείου. Παντρεύοντας τεχνικές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, δημιούργησε πρωτότυπες προτάσεις και ιδέες για το σύγχρονο κρεοπωλείο, προσαρμοσμένες στην κάλυψη αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή, και διαμόρφωσε μια νέα τάση στην ελληνική αγορά του κρέατος. Είναι πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης. Ως προπονητής της πρώτης ομάδας νέων κρεοπωλών που συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, αποκομίζει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σήμερα είναι R&D chef & σύμβουλος γαστρονομίας και ιδιωτεύει. Είναι εισηγητής σεμιναρίων με εξειδίκευση στη δημιουργία μοντέρνων κρεατοσκευασμάτων και τη διακόσμηση βιτρίνας, καθώς επίσης και στις νέες τεχνικές μαγειρικής, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες της μαζικής εστίασης. Είναι ενεργό μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και επίτιμο μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος.

 
Βρέθηκαν 1 αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ταξινόμηση κατά :

GOURMEAT: ONE STEP BEYOND
Αρχική τιμή: 38,00€
greekbooks.gr: 34,20€
Κερδίζετε: 3,80€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι