Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΚ. ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΚ. ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Νικόλαος Μαρκοζάνης του Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, με ειδίκευση στη συντήρηση των φορητών εικόνων, των ζωγραφικών πινάκων, των τοιχογραφιών, των ξυλογλύπτων και του χαρτιού. Συνέχισε τις θεωρητικές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας. Στη συνέχεια προχώρησε σε Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές με ειδίκευση στην ορθόδοξη εικονογραφία. Επιπλέον, έλαβε συμπληρωματικές γνώσεις στην Παλαιογραφία, στη Μουσειολογία και την Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και στην Ιστορία της Τέχνης.

 Έχει εκπονήσει μελέτες κι έχει συντηρήσει έργα πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως τοιχογραφίες νεοκλασικών κτιρίων, Ναών και Ιερών Μονών, καθώς και φορητές εικόνες, πίνακες ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα και διάφορα άλλα αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών, ενώ έχει ασχοληθεί και με την οργάνωση και την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

Στο χώρο της εκπαιδεύσεως έχει διδάξει και στις τρεις βαθμίδες: Ως Εικαστικός στην πρωτοβάθμια, ως Θεολόγος στην δευτεροβάθμια και ως Συντηρητής Έργων Τέχνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 
Βρέθηκαν 1 αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ταξινόμηση κατά :

Η "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΚ ΦΟΥΡΝΑ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Αρχική τιμή: 15,00€
greekbooks.gr: 13,50€
Κερδίζετε: 1,50€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι