10 φράσεις για την ζωή από τον Paulo Coelho.

Ο Παύλο Κοέλο, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιδραστικούς συγγραφείς του σύγχρονου λογοτεχνικού κόσμου, έχει κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών του με τα βαθιά συναισθηματικά του έργα και τη φιλοσοφική του θεώρηση. Γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1947 στη Βραζιλία, ο Κοέλο έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στη λογοτεχνία και έχει αγαπηθεί για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει την πεζογραφία με την πνευματική εξερεύνηση.

Η  προσέγγιση του Κοέλο στη ζωή και η φιλοσοφική ματιά που διαπνέει τα έργα του, έχουν κατακτήσει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Από τον πασίγνωστο "Αλχημιστή" μέχρι το συγκινητικό “Έντεκα λεπτά" και το σοφό “Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός", οι σελίδες των βιβλίων του αποτελούν πηγή εμπνεύσεων και σκέψεων που προσκαλούν τον αναγνώστη να ανατρέξει στον εσωτερικό του κόσμο.

Με ένα στυλ που συνδυάζει τη λογοτεχνική αισθητική με την πνευματική αφοσίωση, ο Παύλο Κοέλο έχει αναδειχθεί σε έναν μοναδικό διηγηματογράφο της ανθρώπινης ψυχής και των πολυπλοκοτήτων της ύπαρξης. Τα βιβλία του αντανακλούν τη δική του ατέλειωτη περιπέτεια αναζήτησης και αυτοσυνειδησίας, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για αναζήτηση νοήματος και σύνδεσης με τον κόσμο γύρω μας.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις σκέψεις του που μπορούν να μας συντροφεύουν καθημερινά.

"Η ζωή είναι πάντα σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής για τη δράση".

"Αν είσαι σε θέση να δεις την ομορφιά , αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή φέρεις την ομορφιά μέσα σου. Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης στον οποίο ο καθένας βλέπει το είδωλό του".

"Αν η αγάπη μεταμορφώνει ένα άτομο με γοργό ρυθμό , η απελπισία το κάνει ακόμα πιο γρήγορα".

"Τις πιο σημαντικές λέξεις στη ζωή μας τις προφέρουμε με τη σιωπή".

"Φτάνοντας στο τέλος , οι άνθρωποι γελούν με τους φόβους που τους βασάνιζαν στην αρχή".

"Αυτό που ψάχνεις εσύ, σε ψάχνει επίσης".

"Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τα πάντα και την ίδια στιγμή θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν".

"Ο αληθινός άνθρωπος φέρεται σαν παιδί. Έχει ανάγκη να παίζει, να είναι ανάγωγος, να λέει ανοησίες, να κάνει απρεπείς και ανώριμες ερωτήσεις".

"Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό".

"Στο τέλος όλα πάνε καλά . Αν δεν πάνε καλά , σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος". 

 

Αν δεν είχες ακόμη το χρόνο να διαβάσεις κάποιο από τα βιβλία του, βρες τα όλα εδώ.