Γίνε σαν το νερό, φίλε μου: Οι διδασκαλίες του Bruce Lee

Ανάμεσα στα χιλιάδες βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας, ένα που είναι πραγματικά ξεχωριστό είναι το νέο βιβλίο της Lee Shannon, Γίνε σαν το νερό φίλε μου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάκτος.

Η κόρη του Μπρους Λι ρίχνει φως στις πιο δυνατές φιλοσοφίες ζωής του πατέρα της, καθώς και στο πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τις διδασκαλίες του στην καθημερινή μας ζωή.

Η ζωή του Bruce Lee μοιάζει με αληθινή ταινία και οι βασικοί κανόνες που ακολουθούσε για παραμένει υγειής και ευτυχισμένος μοιάζουν απαραίτητοι για τον καθένα μας.

"Άδειασε το μυαλό σου, γίνε άμορφος, ασχημάτιστος σαν το νερό".

Ο Μπρους Λι είναι ένα πολιτιστικό είδωλο, παγκόσμια γνωστός για τις πολεμικές του τέχνες και την κινηματογραφική του κληρονομιά. Όμως ο Λι ήταν επίσης ένας βαθύς φιλοσοφικός στοχαστής, που πίστευε ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι απλώς και μόνο μια άσκηση σωματικής πειθαρχίας, αλλά αποτελούν και μια τέλεια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.

Στο Γίνε σαν το νερό, φίλε μου η Σάνον Λι αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της, μαζί με τις ιδέες που αποτελούν τον πυρήνα των διδασκαλιών του. Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσει ένα μάθημα από τον Μπρους Λι, το οποίο, στηριγμένο στη φιλοσοφία του και στο απόφθεγμά του «γίνε σαν το νερό», αποκαλύπτει ένα μονοπάτι προς έναν φωτισμένο τρόπο ζωής. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε όλοι ανάγκη να καταλάβουμε το σώμα μας, αλλά και το πως η κατάσταση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ισορροπία του πνεύματος. Όλη αυτή η προσπάθεια επανασύνδεσης του σώματος και του πνεύματος μας, που είναι η βάση του αρχαίου ελληνικού αλλά και του ασιατικού πολιτισμού, δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν επανασυνδεθούμε με τη φύση και τα στοιχεία της. 

 

Ένα βιβλίο βαθιά στοχαστικό που χρειάζεται να διαβάσουμε όλοι!