Σαντέ και λικέρ τριαντάφυλλο, Πασχαλία Τραυλού: Κυκλοφορεί 21/4!

Σαντέ και λικέρ τριαντάφυλλο: Ένα βιβλίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα για όσα συμβαίνουν πίσω από πόρτες κλειστές και διαιωνίζονται από στόματα σφαλισμένα. 

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο με υπογραφή ή και προσωπική αφιέρωση από τη συγγραφέα και υπογραφή, για παραγγελίες έως τις 19 Απριλίου!

sante_liker_triantafyllo
Η Πασχαλία Τραυλού αφηγείται μια ιστορία με την οδύσσεια μιας γυναίκας που πασχίζει για λίγη ελευθερία σε ένα κόσμο γεμάτο προκαταλήψεις και προσχήματα.

«Σαντέ ήταν το πρώτο τσιγάρο μου και λικέρ τριαντάφυλλο το πρώτο πιοτί μου. Και όνομα και φίλους και άντρες και τόπους και μυαλά και γνώμη τα άλλαξα και τα παράλλαξα. Τσιγάρο και λικέρ ποτές», μου ’πε η Ζαχαρώ, σφίγγοντας το κόκκινο φουστάνι της νιότης της στα γέρικα μπράτσα της και ύστερα άρχισε να μου εξηγεί τι σήμαινε να είσαι το ’33 κορίτσι στο Γκουλέμα Ρέκα, στα ριζά του Βερμίου. 

Κι έτσι γνώρισα τους χίλιους εαυτούς της. Τη Ζαχαρώ με τα κόκκινα, που βγήκε αφύλαχτη στη ζωή και την κατασπαράξανε λύκοι και κυνηγοί. Την Τρελοζαχαρώ, που τίναξε στον αέρα τη ζωή της σαν τη στάχτη του Σαντέ της για έναν έρωτα. Τη Ζαχαρώ την κόρη, που πικραινόταν όταν ξέχασε η μητέρα της το όνομά της. Τη Ζαχαρώ τη μάνα, που μύριζε το ζιπουνάκι της κόρης της για να μπορεί να αντέχει την απουσία της. Τη Ζαχαρώ τη δανεική σ’ όποιον άντρα τής έδινε το αντίτιμο του κορμιού της. Τη Ζαχαρώ την τρομαγμένη κάθε φορά που κατέβαινε η πετούγια της κάμαράς της στο μισοσκόταδο. 

Τη Ζαχαρώ τη γυναίκα, εντέλει, που έκανε όνειρα αιρετικά για το φύλο της και κατάφερε να γίνει πεταλούδα, έστω και με φτερούγες τσακισμένες, σε έναν κόσμο που οι γυναίκες ήτανε καταδικασμένες να μείνουν για πάντα κάμπιες... 

Μια ζωή σκληρή όσο οι προκαταλήψεις… 
Πικρή σαν το άφιλτρο Σαντέ… 
Φλογερή σαν το λικέρ τριαντάφυλλο…

«Το κορμί σου είναι δικό σου και σου ανήκει. Βάνε φωτιά και κάφ’ το μονάχη σου. Άναψε ένα φιτίλι και λαμπάδιασε. Μα άλλον ποτέ μην αφήκεις να σ’ αγγίξει αν δεν το θες».

....Κάθε γυναίκα όταν σκίσει το κουκούλι του φόβου ανοίγει τα κρυμμένα της φτερά και κατακτά το σύμπαν. (απόσπασμα από το βιβλίο) 

Κυκλοφορεί στις 21 Απριλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.