Αποκλειστικά στο greekbooks.gr

Δύο εμβληματικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ωκεανίδα και προσφέρονται στους αναγνώστες αποκλειστικά από το greekbooks.gr 

Νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και έγχρωμη εικονογράφηση!

Ο Τζορτζ Όργουελ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον επιδραστικούς συγγραφείς του σύγχρονου κόσμου.

Η λιτή, διεισδυτική γραφή του στοχεύει στην ανάδειξη και την καταπολέμηση του ολοκληρωτισμού σε κάθε του μορφή. 
Τόσο στη Φάρμα των Ζώων όσο και στο 1984 ο συγγραφέας περιγράφει καταστάσεις που ενδεχομένως περνούν απαρατήρητες από τους σύγχρονούς του, αλλά οι μελλοντικές γενιές τις αναγνωρίζουν ξεκάθαρα.

1984

Ένα βιβλίο-σταθμός για την παγκόσμια λογοτεχνία, το οποίο γράφτηκε το 1948, κυκλοφόρησε το 1949, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα (30 εκατ. στις ΗΠΑ έως το 2017).

Ένα έργο προφητικό και δυστοπικό, με κεντρικό θέμα μια ολοκληρωτικού χαρακτήρα κοινωνία,όλοι οι πολίτες της οποίας παρακολουθούνται από τον Μεγάλο Αδελφό κι ελέγχονται ασφυκτικά – ακόμη και οι σκέψεις τους∙ 
μια κοινωνία στην οποία δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και κριτική σκέψη, όπου οι άνθρωποι επιτηρούνται διαρκώς και κινούνται με βάση τις νόρμες του καταπιεστικού καθεστώτος.

Ένα βιβλίο επίκαιρο, σε μια εποχή του η εξέλιξη της πληροφορικής τεχνολογίας φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα: «Μήπως μας παρακολουθούν, μας ελέγχουν και μας χειραγωγούν;». 
«Μήπως η Ωκεανία και ο Γουίνστον Σμιθ –η χώρα και η κεντρικός ήρωας του Όργουελ– δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα την οποίο ζουν σήμερα εκατομμύρια πολίτες;»

Ένα μυθιστόρημα κλασικό, που «διαβάζουν οι άνθρωποι όταν είναι νέοι και στη συνέχεια το ξαναδιαβάζουν όταν μεγαλώνουν, φθάνοντας σε μια διαφορετική κατανόηση των πραγμάτων» 
που το διαβάζουν «αναζητώντας ενδείξεις για εκείνα που πρέπει να θορυβήσουν σήμερα» (Τζιν Σίτον, καθηγήτρια Ιστορίας των ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ και διευθύντρια του ιδρύματος Τζορτζ Όργουελ).

 

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η επανάσταση στη Φάρμα του Αρχοντικού δεν έχει προηγούμενο! Οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον τα αφεντικά. Αποδώ και μπρος θα λέγεται Φάρμα των Ζώων, και όλα τα ζώα θα είναι ίσα μεταξύ τους! 
Τρία γουρούνια ξεχωρίζουν ως αρχηγοί: το ένα θα εκδιωχθεί, το άλλο θα αναδειχθεί αδιαφιλονίκητος ηγέτης και το τρίτο θα γίνει ο εκπρόσωπός του. 
Ο μόχθος και η ακατάβλητη, συνεχής προσπάθεια των ζώων θα αποδώσουν καρπούς: η φάρμα ευημερεί! Τα ζώα όμως; Η επιγραφή άλλαξε: «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα»…