Καλοκαιράκι, ζέστη, μπάνιο στη θάλασσα... Ω, ναι! Έχει φτάσει εκείνη η πολυπόθητη ώρα που θα πάρεις το καφεδάκι σου, το αντηλιακό σου, το καπέλο και τα γυαλιά σου και θα απλώσεις το κορμί σου σε μια ξαπλώστρα να απολαύσεις επιτέλους το ατελείωτο γαλάζιο της θάλασσας μετά από έναν κουραστικό χειμώνα.

Κυρίως όμως, θα πάρεις έναν υπνάκο το μεσημέρι με τα τζιτζίκια να σου τραγουδούν. Νομίζεις.... Ναι, νομίζεις.

Διότι εκτός από εσένα στην παραλία πρέπει να πάρεις και τα παιδιά μαζί.

Θα μπεις στο αυτοκίνητο, το οποίο εννοείται ότι θα φορτώσεις μέχρι πάνω όπως στις παλιές, καλές ελληνικές ταινίες και θα ξεκινήσεις.

Εξυπακούεται ότι μέχρι να φτάσεις το νευρικό σου σύστημα θα έχει γίνει κρόσια και εσύ θα έχεις κάνει καμιά δεκαριά μπάνια (ιδρώτα, φυσικά) αλλά εσύ θα σκέφτεσαι πως σε λίγο θα απολαμβάνεις χαλάρωση και θα κάνεις υπομονή να μην τσιρίξεις. Πάλι νομίζεις (χε χε χε).... Διότι στην παραλία μόνο ένα πράγμα έχεις να κάνεις.

«Κωστάκη, μη στα βαθιά! Γιώργο, κι εσύ αγόρι μου. Βρε Ρουλίτσα, τι σου λέω ματάκια μου; Μην πας πιο μέσα, δεν πατώνεις».

Και  καλά που δεν θα κολυμπήσεις στη θάλασσα με την ησυχία σου, καλά που δεν θα αράξεις στην ξαπλώστρα τάχα πως βρίσκεσαι στο Ακαπούλκο, μα να μην κοιμηθείς και το μεσημέρι;

Να χάσεις τον μεσημεριανό ύπνο που τον περίμενες πώς και πώς; Τι οδύνη, Θεέ μου…

Αν σου θυμίζει κάτι η παραπάνω φράση, τότε μόνο ένα πράγμα μπορεί να σε σώσει.

Ένα δημιουργικό παιχνίδι που αντί να βυθίσει εσένα στην ανησυχία, θα ταξιδέψει το σπλάχνο σου στα δροσερά και μαγευτικά νερά της φαντασίας και της δημιουργικότητας όσο εσύ θα ρίχνεις έναν υπνάκο, ήσυχος και χαλαρός.

Ό,τι κι αν επιλέξεις για τον μικρό επαναστάτη του καλοκαιριού σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταφέρεις να τον ενθουσιάσεις, πόσο δε όταν υπάρχουμε όλοι εμείς στο greekbooks.gr που σου προτείνουμε τα καλύτερα παιχνίδια.