Star Wars Saga : ΄Ηξερες ότι...;

Είσαι κι εσύ μεγάλος φαν του Πολέμου των Άστρων και όλων των ηρώων του, όπως εμείς;

Έχεις δει όλες τις ταινίες και ξέρεις και νομίζεις ότι ξέρεις και την παραμικρή λεπτομέρεια;;

Δεν υπάρχει άλλη σειρά ταινιών με τόσο ενημερωμένους και διερευνητικούς οπαδούς. Σε τέτοιο σημείο που φαίνεται πλέον να ξέρουμε τα πάντα για κάθε ταινία.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποιες από τις πιο σπαρταριστές πληροφορίες για τα γυρίσματα και για τις ίδιες τις ταινίες.

Για να δούμε πόσο αφοσιωμένος Jedi είσαι; Πόσα από τα παρακάτω funfacts γνώριζες ήδη;

 

Yoda : η άγνωστη ιστορία του

Ο θρυλικός Yoda είναι μοναδικός, δεν υπάρχει δηλαδή ως ήρωας στη μυθολογία. Ο ρόλος αρχικά ήταν παιχτεί από κάποιον πίθηκο, αλλά σύντομα το σχέδιο αυτό ναυάγησε. Ο Yoda εμφανίζεται αρκετά αλλαγμένος από ταινία σε ταινία, αφού ακόμα και ο αριθμός των δακτύλων του αλλάζει. Η κούκλα σχεδιάστηκε από τον πασίγνωστο σχεδιαστή του Muppet Show Τζιμ Χένσον και τα μάτια του είναι ακριβές αντίγραφο των ματιών του Άλμπερτ Αινστάιν, έτσι ώστε να γίνει λίγο πιο σοφός.

Λίγη τέτοια σοφία χρειάζεται σε όλους μας.

Για να την έχεις πάντα μαζί σου πάρε ένα μπρελόκ κλειδιών να σε φυλάει από τυχόν διαγαλαξιακούς κινδύνους!

ΜΠΡΕΛΟΚ FUNKO POCKET POP! STAR-WARS YODA

Πλήρωσε με τα συλλεκτικά νομίσματα του Star Wars

Ήξερες ότι στο μικρό νησί του Νότιου Ειρηνικού Nieu μπορείς να κάνεις κανονικές συναλλαγές με τα συλλεκτικά νομίσματα της θρυλικής σειράς; Πρόκειται για μια εντελώς αληθινή είδηση, αφού τα συγκεκριμένα νομίσματα αποτελούν νόμιμο τρόπο πληρωμής και μάλιστα έχουν μεγάλη αξία!

Ξεκίνα τη συλλογή με τον πιο ειδικό κουμπαρά!! 

ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ STAR WARS - DARTH VADER

Ο Darth Vader αποκλείστηκε !

Κι όμως είναι αλήθεια! Ο David Prowse, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον τρομερό Darth Vader ως ήρωα και όχι ως φωνή, αποκλείστηκε το 2010 από όλες τις εκδηλώσεις με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων, καθώς ο σκηνοθέτης George Lucas τον έβρισκε απίστευτα αντιπαθή και εκνευριστικό. Το πρόσωπο πίσω από τον κακό του Star Wars αποτελούσε πραγματικά το μαύρο πρόβατο της σειράς και ο ίδιος δε δίστασε να αναλύσει τις ίντρικες στην αυτοβιογραφία του που εκδόθηκε το 2011. Με τον θάνατό του, το 2020 αποδόθηκε φόρος τιμής από την εταιρεία παραγωγής, που αναγνώρισε δημοσίως την αξία του.

Ο εμμονικός George Lucas

 Ο ίδιος ο σκηνοθέτης φαίνεται να είναι και εμμονικός και προληπτικός, αφού κάθε μα κάθε ταινία έπρεπε απαραίτητα να κάνει πρεμιέρα ακριβώς μια βδομάδα μετά τα γενέθλια του. Κάπως αλλαζονικό δε βρίσκεις ;

Κάθισε αναπαυτικά και πιές ένα κρύο καφέ στο συλλεκτικό σου θερμός για να συνεχίσουμε !!

ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ STAR WARS EP7 DARTH VADER

Ο Liam Neeson κόστισε πολύ ακριβά!

 Το 1999 για το επεισόδιο Η αόρατη Απειλή στο καστ εντάσσεται ο Ιρλανδός ηθοποιός Liam Neeson για το ρόλο του Κουάι-Γκον Τζιν. Όλα έβαιναν καλώς, αλλά κανείς δεν υπολόγισε το ύψος του ηθοποιού, το οποίο ήταν 1.93εκ. Χρειάστηκε να αλλάξουν όλα τα σκηνικά της ταινίας για να χωρέσει ο Neeson. Τα έργα κόστησαν 150.000$ επιπλέον του αρχικού κόστους παραγωγής.

Harisson Ford: ενδεχομένως η πιο τυχαία απονομή ρόλου

Ο ηθοποιός Harisson Ford, που αποτέλεσε έναν από τους πιο εμβληματικούς ήρωες της σειράς, τον Han Solo, σύμφωνα με τις διηγήσεις αποτέλεσε σχεδόν την τελευταία επιλογή του σκηνοθέτη, αφού ο ίδιος είχε πριν προσσεγγίσει τους Burt Reynolds, τον Al Pacino, τον Jack Nicholson και τον Christopher Walken. Όλοι τους αρνήθηκαν και έτσι ο κλήρος έπεσε τελικά στον Ford. Η θέληση του Lucas να έχει καταξιωμένους και γνωστούς ηθοποιούς στο καστ ήταν τέτοια, που για να πείσει τον Alec Guinness του πρότεινε ποσοστό 2% επί των ακαθάριστων εισπράξεων της ταινίας. Επομένως, ο Alec Guinness πήρε 95 εκατομμύρια δολλάρια από την πρώτη ταινία, ενώ κατ’αντιστοιχία ο Harisson Ford μόνο 100.000 δολλάρια.

Αν κάτσει κανείς να ψάξει τα μυστικά και τα παρατράγουδα της θρυλικής σειράς δεν θα τελειώσει ποτέ την καταγραφή!

Ένα είναι σίγουρο: Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια αγαπάμε και ενθουσιαζόμαστε, σκεπτόμενοι το φανταστικό σύμπαν του Πολέμου των Άστρων!

 

Συμπλήρωσε τη συλλογή σου από προϊόντα Star Wars και γίνε κι εσύ ο απόλυτος Jedi !!!