Βιβλία και Νetflix : Αξίζει να τα διαβάσεις ακόμα κι αν τα έχεις δει!

Το Νetflix έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει γίνει πλέον μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες.

Πλέον μπορούμε να δούμε ξένες σειρές και ταινίες όλων των ειδών και για όλα τα γούστα από τον καναπέ μας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και ανανεώνονται συνεχώς.

Για όλους εμάς, όμως που αγαπάμε τα βιβλία και που αντιλαμβανόμαστε ότι ο διαθέσιμος χρόνος για μια σειρά είναι αρκετά περιορισμένος, για να υπάρξει λεπτομερής περιγραφή και απόδοση της ιστορίας και των χαρακτήρων, είναι πάντα καλύτερη η ανάγνωση της ιστορίας.

Βρείτε, λοιπόν σε μια σύντομη λίστα επιλεγμένα κάποια από τα βιβλία που μεταφέρθηκαν στην οθόνη και αγαπήστε τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές τους ακόμα περισσότερο !

Στο βιβλίο το Γκαμπί της Βασίλισσας, του Τέβις Ουόλτερ, βασίστηκε η ομότιτλη σειρά του Νetflix. Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις. Η ήσυχη και μελαγχολική Μπεθ Χάρμον είναι ένα οκτάχρονο ορφανό κοριτσάκι που μοιάζει να μη διαθέτει τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Μέχρι που παίζει την πρώτη της παρτίδα στο σκάκι. Τότε οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Καθώς το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί να αρχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά σε κορυφαία σκακιστικά τουρνουά ήδη από τα εφηβικά της χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση.

Η πλέον πασίγνωστη οικογένεια Bridgerton που έγινε γνωστή από την ομότιτλη σειρά, έχει μεγάλη ιστορία γεμάτη έρωτα και περιπέτεια. Τα βιβλία της Τζούλια Κουίν είχαν γίνει ανάρπαστα στο παρελθόν, αλλά σήμερα έχοντας προβληθεί η σειρά, βιώνουν εκ νέου μια τεράστια επιτυχία. Στο πρώτο βιβλίο ο Δούκας και Εκείνη αναρωτιόμαστε συνεχώς αν υπάρχει άραγε µεγαλύτερη πρόκληση για τις Φιλόδοξες Μητέρες του Λονδίνου από έναν ανύπαντρο δούκα; Όπως όλα δείχνουν, ο Σάιµον Μπάσετ είναι έτοιµος να κάνει πρόταση γάµου στην αδελφή του καλύτερού του φίλου, Δάφνη Μπρίτζερτον. Κι οι δυο τους όµως γνωρίζουν την αλήθεια: πρόκειται για ένα περίπλοκο σχέδιο που στόχο έχει να βγάλει τον Σάιµον από το µυαλό των µαµάδων της υψηλής κοινωνίας. Όσο για τη Δάφνη, είναι βέβαιο ότι έτσι θα προσελκύσει κάποιους άξιους επίδοξους εραστές τώρα που ο δούκας την έχει ανακηρύξει ποθητή. Ωστόσο, καθώς η Δάφνη λικνίζεται µε τον Σάιµον στον ρυθµό του βαλς γρήγορα ερωτεύεται τον τολµηρό δούκα… στ’ αλήθεια! Και τώρα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει τον γοητευτικό γυναικά ότι το πονηρό τους κολπάκι χρήζει µιας µικρής τροποποίησης και ότι τίποτα πια δεν έχει νόηµα παρά µόνο ο έρωτας…

Η κορυφαία σειρά του Netflix You ή Εσύ είναι ένα σκοτεινό, ερωτικό, ευφυές θρίλερ που καθηλώνει. Ο Τζο, ένας υπάλληλος βιβλιοπωλείου, έχει πάθος με τη λογοτεχνία, τις ρομαντικές κομεντί και τη μουσική. Ευφυής και καλλιεργημένος, κρύβει βιώματα που τον στοιχειώνουν αλλά και σκοτεινά μυστικά. Όταν μια μέρα μπαίνει στο βιβλιοπωλείο η εικοσιτετράχρονη Μπεκ, μια όμορφη επίδοξη συγγραφέας, ο Τζο αποκτά εμμονή μαζί της και, κλέβοντας το κινητό της, έχει πλέον πρόσβαση στον ηλεκτρονικό κόσμο της. Παρακολουθώντας τα μέιλ της, τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι, τους φίλους της, κινεί τα κατάλληλα νήματα για να εισβάλει και να εγκατασταθεί μόνιμα στη ζωή της. Ανυποψίαστη, η Μπεκ, που κουβαλάει κι αυτή τους δικούς της δαίμονες, μπλέκεται στον ιστό της αράχνης που υφαίνει με εμμονική επιμέλεια ο Τζο, ο οποίος συγχρόνως στήνει αδίστακτα φονικές παγίδες σε όσους πιστεύει πως στέκονται εμπόδιο στην ένωσή του με τη γυναίκα των ονείρων του. Άλλωστε, έχει τη δική του θεωρία για το ποιος αξίζει να ζει και ποιος όχι…

Το βιβλίο 365 Μέρες είναι το πρώτο μέρος μιας Τριλογίας που θα σου κλέψει την καρδιά. Όταν η Λάουρα Μπιέλ ταξιδεύει με τον αγαπημένο της στη Σικελία για να γιορτάσει τα εικοστά ένατα γενέθλιά της και να απολαύσει τις διακοπές της, δε φαντάζεται πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα: ότι θα την απαγάγει ένας σκληροτράχηλος αλλά απίστευτα γοητευτικός Σικελός μαφιόζος, ο δον Μάσιμο Τοριτσέλι, κι ότι γι’ αυτό το ακαταμάχητο αρσενικό η Λάουρα είναι ο άγγελος που είδε σε όραμα ύστερα από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ένας άγγελος που πρέπει πάση θυσία να κατακτήσει. Θα την κρατήσει αιχμάλωτη στην πολυτελή του έπαυλη για 365 ημέρες και θα προσπαθήσει να κερδίσει την καρδιά της. Αν δεν τον ερωτευτεί μέσα σ’ αυτό το διάστημα, είναι ελεύθερη να φύγει. Αν επιχειρήσει να αποδράσει νωρίτερα, θα κινδυνεύσει η οικογένειά της. Η Λάουρα δε θ’ αργήσει να υποκύψει στη γοητεία του, αλλά η ασυνήθιστη και ριψοκίνδυνη σχέση τους θα δοκιμαστεί από δυνάμεις που τους ξεπερνούν και απειλούν να τους χωρίσουν. Μια αισθησιακή και βαθιά ρομαντική ιστορία αγάπης στην οποία βασίστηκε η ομότιτλη ταινία που προβλήθηκε στο Netflix και συνάρπασε εκατομμύρια θεατές.

Το Stranger things ή στα ελληνικά Καχύποπτα μυαλά αποτελεί αδιαμφησβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix. Τον Ιούλιο του 1969 έξω από το Εθνικό Εργαστήριο Χόκινς ενας άντρας που οδηγούσε ένα αστραφτερό μαύρο αυτοκίνητο στον ολόισιο δρόμο της Ιντιάνας φτάνει σε μια πύλη με συρματόπλεγμα και την ταμπέλα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Ο σκοπός στο φυλάκιο τού έριξε μια ματιά από το παράθυρο, τσεκάρισε την πινακίδα κυκλοφορίας και του έκανε νόημα να περάσει. Ήταν φανερό ότι στο εργαστήριο περίμεναν ήδη την άφιξή του. Ίσως μάλιστα είχαν ήδη ακολουθήσει τις οδηγίες και τις προδιαγραφές που τους είχε στείλει από πριν για να προετοιμάσουν τον καινούργιο τομέα του. Στο επόμενο φυλάκιο, κατέβασε το παράθυρο για να δώσει την ταυτότητά του στον στρατιώτη που εκτελούσε χρέη αστυνομικού. Ο στρατιώτης εξέτασε την πινακίδα του αυτοκινήτου κι απέφυγε να τον κοιτάξει στα μάτια. Οι άνθρωποι συνήθως δεν τον κοίταζαν κατάματα. Ένα βιβλίο που σίγουρα πρέπει να διαβαστεί και θα σας κόψει την ανάσα.

Ας μην περιοριστούμε λοιπόν μονάχα στις μεταφορές στην μικρή οθόνη, γιατί τα βιβλία έχουν πάντα να πούν πολλά περισσότερα!

Βρείτε τα όλα παρακάτω!