Τα 5 καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα του 2020

Για τους λάτρεις των βιβλίων το 2020 ήταν μια χρονιά που η λογοτεχνία είχε την τιμητική της. Για τους λάτρεις των αστυνομικών ειδικότερα ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ καλή χρονιά!

Μπορεί να μείναμε σπίτι, αλλά τουλάχιστον διαβάσαμε! Διαβάσαμε πολύ! 

Για όσους όμως δεν πρόλαβαν, η ομάδα του greekbooks.gr ετοίμασε τη λίστα των #mustread αστυνομικών μυθιστορημάτων της χρονιάς που πέρασε.

Υποθέσεις γεμάτες μυστήριο και δράση που κόβουν την ανάσα! Βιβλία που διαβάζονται μονομιάς! 

 
1.        ΣΩΣΕ ΜΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο χωριό τους με αφορμή του μνημόσυνο του πατέρα τους.Η μικρότερη αδελφή, όμως,δεν εμφανίζεται στο. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.Την ίδια στιγμή, αρκετά κοντά στο χωριό, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας...
Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.

 

Παραγγείλτε το online: Σώσε με, Δημήτρης ΣίμοςΕκδόσεις Μεταίχμιο 

 
2.        Ο ΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ 

Αθήνα 2019. Οι ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Η πολιτική ηγεσία αναστατώνεται από τους φόνους ξένων επενδυτών. Μοναδικό κοινό στοιχείο ένα τραγούδι. Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει τα εγκλήματα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σημείο της πόλης, ένα κίνημα γεννιέται. Το «κίνημα των φτωχών». Στο 13ο του μυθιστόρημα ο διεθνής συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης προσφέρει μια έκπληξη στους αναγνώστες του: ο αστυνόμος Χαρίτος δεν είναι ο μόνος πρωταγωνιστής..

 

Παραγγείλτε το online: O φόνος είναι χρήμα, Πέτρος Μαρκάρης, Εκδόσεις Κείμενα

 

3.        Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΓΡΑΧΑΜ ΓΚΡΗΝ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΙΣ 

Συναγερμός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μια διαρροή πληροφοριών πυροδοτεί κλίμα καχυποψίας και έντασης, ενώ διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι ασφαλείας. Τα πρόσωπα σιγά-σιγά εμφανίζονται στη σκηνή: Ο Μορίς Κάσελ, ένας ήσυχος και διακριτικός πράκτορας, η γυναίκα του Σάρα, μαύρη, από τη Νότια Αφρική, που διέφυγε στη Βρετανία καταδιωκόμενη από το καθεστώς του απαρτχάιντ, ο Ντέιβις, βοηθός του Κάσελ, που, για να ξεχάσει τους αποτυχημένους έρωτές του, βυθίζεται στο αλκοόλ και τον τζόγο. Ο κυνικός και επικίνδυνος Πέρσιβαλ, με το καλοκάγαθο παρουσιαστικό του οικογενειακού γιατρού. Ο Συνταγματάρχης Ντέιντρι, άνθρωπος αφοσιωμένος στο καθήκον, με αυστηρό προφίλ,και ο C, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη του για την Αφρική και την πίστη του στις συντηρητικές αξίες και την ταξική δομή της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Γκρην επιστρέφει στον κόσμο των κατασκόπων και της προδοσίας, για να πλέξει το εγκώμιο της ανυπακοής και να δείξει με οξυδερκή και ευαίσθητο τρόπο σε ποια τραγωδία μπορεί να καταλήξει η αδιάλλακτη και άκαμπτη εφαρμογή της έννοιας του "εθνικού συμφέροντος" που πολύ συχνά και εύκολα παραμερίζει τον ανθρώπινο παράγοντα.

 

Παραγγείλτε το online: Ο ανθρώπινος παράγοντας, Γράχαμ Γκρην, Εκδόσεις Πόλις


4.        
ΠΡΩΣΙΚΟ ΜΠΛΕ, ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ 

 Γαλλική Ριβιέρα, 1956. Ο Έριχ Μίλκε, υποδιευθυντής της Στάζι, αναθέτει στον επιθεωρητή Μπέρνι Γκούντερ να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να δηλητηριάσει με θάλλιο την Ανν Φρεντς, πράκτορα με την οποία είχαν συνεργαστεί και οι δύο στο παρελθόν. Ο Μίλκε δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να αρνηθεί. Στο ταξίδι προς την Αγγλία συνοδεύει τον Γκούντερ ο Φρίντριχ Κορς, παλιός σύντροφός του από την Κρίπο. Ενώ ταξιδεύουν προς το Καλαί ο Γκούντερ το σκάει. Κατευθύνεται προς τα γερμανικά σύνορα προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητος. Βαυαρικές Άλπεις, 1939. Στην εξοχική κατοικία του Χίτλερ στο Ομπερσάλτσμπεργκ δολοφονείται ένας μηχανικός ο οποίος επιβλέπει τα έργα που γίνονται στα Εδάφη του Ηγέτη. Ο Μπέρνι Γκούντερ επιλέγεται για να διαλευκάνει την υπόθεση υπό άκρα μυστικότητα και παίρνει μαζί του ως βοηθό τον Φρίντριχ Κορς. Έχει ακριβώς μία βδομάδα για να βρει τον δολοφόνο. Το βουνό όμως φιλοξενεί και την ελίτ του ναζιστικού κόμματος. Θα είναι χειρότερο για τον Γκούντερ αν ο δολοφόνος είναι ένας από αυτούς. Δύο διαφορετικές εποχές που συγκλίνουν με εκρηκτικό τρόπο σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

 

Παραγγείλτε το online: Πρωσικό μπλε, Φίλιπ Κερ, Εκδόσεις Κέδρος 



5.        
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ,FITZEK – TSOKOS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο ιατροδικαστής Πάουλ Χέρτσφελντ, ειδικός στα βίαια εγκλήματα, βρίσκει στοκρανίο ενός φρικτά κακοποιημένου πτώματος τον αριθμό τηλεφώνου της κόρης του. Η Χάνα έχει απαχθεί και για τον Χέρτσφελντ ξεκινά ένα διεστραμμένο κυνήγι. Ο ψυχοπαθής απαγωγέας έχει ετοιμάσει άλλο ένα πτώμα με στοιχεία στο νησί Χέλγκολαντ. Μα ο Χέρτσφελντ δεν μπορεί να φτάσει στις πληροφορίες και να κερδίσει τον αγώνα ενάντια στον χρόνο: το νησί έχει αποκοπεί από την ηπειρωτική χώρα εξαιτίας ενός τυφώνα και έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους του. Ανάμεσα στους λίγους ανθρώπους που παραμένουν στο νησί είναι η σχεδιάστρια κόμικ Λίντα, η οποία έχει βρει τον νεκρό στην ακτή. Απελπισμένος, ο Χέρτσφελντ προσπαθεί να την πείσει να διεξάγει τη νεκροψία ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφωνικά. Μα η Λίντα δεν έχει αγγίξει ποτέ νυστέρι, πόσο μάλλον για να κάνει νεκροψία…

Ωστόσο σύντομα καταλαβαίνει ότι η ζωή του κοριτσιού που έχει πέσει θύμα απαγωγής δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε κίνδυνο…

Παραγγείλτε το online: Μαθήματα νεκροψίας, Fitzek– Tsokos, Εκδόσεις Διόπτρα

 

Βρείτε αυτά και άλλα πολλά στο greekbooks.gr στις καλύτερες τιμές με δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ σε όλη την Ελλάδα !