Τα βιβλία ψυχολογίας που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Όλοι μας έχουμε αρχίσει να νιώθουμε μια έντονη συναισθηματική πίεση λόγω της παρατεταμένης κατάστασης εγκλεισμού και του γενικευμένου άγχους που επικρατεί τον τελευταίο ένα χρόνο εξαιτίας της πανδημίας. Η αβεβαιότητα για το επαγγελματικό, το οικονομικό αλλά και το προσωπικό μας μέλλον διευρύνεται μέρα με τη μέρα. 

Ίσως είναι λοιπόν η στιγμή να αρχίσουμε όλοι να επικεντρωνόμαστε στα θετικά, αντί για τα αρνητικά της ζωής. 

Η μέριμνα για την ψυχική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη μέριμνα για τη σωματική μας υγεία. Η καλή ψυχολογίαείναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. 

Αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου σημαίνει επενδύω στα στοιχεία εκείνα, στις σκέψεις και στις πράξεις που θα συντελέσουν στο να νιώθω όσο το δυνατόν περισσότερη ευεξία και ευτυχία. 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες αναγνωστικές επιλογές, βιβλία που βοηθούν ουσιαστικά στην καταπολέμηση του άγχους και της συναισθηματικής κόπωσης. 

ΚΑΝΕ FOCUS, CANFIELD JACK, Εκδόσεις Διόπτρα 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν και άλλοι πρέπει διαρκώς να παλεύουν, συναντώντας μόνο εμπόδια στον δρόμο τους; 

Είναι απλό: Οι πρώτοι εστιάζουν σε αυτό που θέλουν, ενώ οι δεύτεροι όχι. 
Στο Κάνε Focus θα ανακαλύψετε ορισμένες στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο. 

Συγκεκριμένα, θα μάθετε πώς: 
*Να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία και να αποβάλετε οτιδήποτε σας κρατά πίσω. 
*Να μεταμορφώσετε τις κακές συνήθειες σε συνήθειες που θα σας εξασφαλίσουν ευημερία.
*Να δημιουργήσετε μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σας ζωή, χωρίς ενοχές.

Είστε υπεύθυνοι για τη ζωή σας. Αυτό που είστε σήμερα είναι συνέπεια των επιλογών που κάνατε στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Και η ικανότητά σας στο να εστιά­ζετε στα σημαντικά θα καθορίσει το μέλλον και την επιτυχία σας σε κάθε επίπεδο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, GARNIER STEPHANE, Εκδόσεις Λιβάνη

Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας, χρησιµοποιώντας τρυφερά αλλά και αστεία αποφθέγµατα, προσπαθεί να προκαλέσει τον προβληµατισµό του αναγνώστη και να τον βοηθήσει να οικοδοµήσει µια πιο ευτυχισµένη καθηµερινότητα. Ο Στεφάν Γκαρνιέ µας οδηγεί, µαζί µε ποιητές και φιλοσόφους, σε ένα εµπνευσµένο, γεµάτο χιούµορ, ταξίδι αυτογνωσίας. Ανακαλύπτουµε τη σηµασία της απλότητας, της προσφοράς, της ανάγκης να αναλαµβάνουµε την ευθύνη των επιλογών µας. Μέσα από συγκεκριµένα παραδείγµατα, ο συγγραφέας µάς προτρέπει να τολµάµε, να αγαπάµε, να πιστεύουµε στον εαυτό µας, ώστε να πραγµατοποιήσουµε τα όνειρά µας. Αυτό το βιβλίο αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στον δρόµο προς την ευτυχία, προσφέροντας τα κλειδιά που θα την ξεκλειδώσουν, ώστε τελικά να µπορέσουµε να ζήσουµε καλύτερα.

Αποφάσισα να ζήσω ευτυχισµένα επειδή το αύριο είναι ήδη σήµερα.

Αποφάσισα να ζήσω ευτυχισµένα επειδή η συνεχής ροή πληροφοριών µε κρατάει αλυσοδεµένο και µε παρασύρει στη σπείρα του χειρότερου... αντί να µου δίνει τη δυνατότητα να ανοίγοµαι.

Αποφάσισα να ζήσω ευτυχισµένα επειδή είναι ευκολότερο να µιλάς παρά να σιωπάς, επειδή τα πρωινά δεν έχουν ήλιο και οι νύχτες δεν έχουν όνειρα.

Αποφάσισα να ζήσω ευτυχισµένα επειδή αποφάσισα να ζήσω.

 

10% ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, HARRIS DAN, Keybooks 

 Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, το μυαλό μας είναι το σημαντικότερο εργαλείο μας. Αρκεί να ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε…Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Dan Harris τα είχε όλα: ζηλευτή καριέρα, αναγνωρισιμότητα, χρήματα. Μέχρι που μια μέρα, ο κόσμος του κλονίστηκε: Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, έπαθε κρίση πανικού μπροστά σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σήμανε το καμπανάκι της αναζήτησης και της αλλαγής. Αν και εκ φύσεως δύσπιστος, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία. Οι συναντήσεις του με τον Έκχαρτ Τόλε, τον Ντίπακ Τσόπρα, έναν δημοφιλή πάστορα, σημαντικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τον ψυχαναλυτή του τον οδήγησαν σε ένα απροσδόκητο εσωτερικό μονοπάτι. Τελικά, ο Harris διαπίστωσε ότι η πηγή των δεινών του δεν ήταν άλλη από εκείνο που θεωρούσε το μεγαλύτερο προτέρημά του: την ασταμάτητη, αχόρταγη φωνή στο κεφάλι του. Η ίδια φωνή που τον είχε εκτοξεύσει στην κορυφή ενός άκρως ανταγωνιστικού επαγγέλματος, ήταν αυτή που τον πρόδωσε και έθεσε την καριέρα του σε κίνδυνο. Η συναρπαστική αναζήτηση του Harris καταλήγει στην υιοθέτηση ενός αποτελεσματικού τρόπου να ελέγξει την εσωτερική φωνή του: του διαλογισμού. Μία μέθοδος που σύμφωνα με όλες τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες μπορεί να μας βοηθήσει από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του στρες έως την αλλαγή αντίληψης για όσα έχουν πραγματικά σημασία. Μέσα από την πορεία του συγγραφέα στον κόσμο της πνευματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης, μας αποκαλύπτεται με χιούμορ και ευφυΐα ένας απόλυτα εφικτός και αποτελεσματικός τρόπος να γίνουμε «10% πιο ευτυχισμένοι» – πιθανότατα και πολύ παραπάνω.

  ΔΕΝΔΡΟΓΝΩΜΙΚΑ, ΜΑΡΒΙΝ ΛΙΖ, Εκδόσεις Ισόρροπον

Τα δέντρα είναι εκπληκτικά. Ανθίζουν ήσυχα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και αναπτύσσουν μοναδικούς αμυντικούς μηχανισμούς για να αποκρούσουν ανεπιθύμητες επιθέσεις.Απολαμβάνουν τη ζωή και τις λιακάδες της επιδεικνύοντας σε κάθε περίσταση μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να επιβιώνουν. Ξεχάστε τους διαδικτυακούς γκουρού και ινφλουένσερς. Η σοφία και η έμπνευση που χρειάζεστε για μια πιο ευτυχισμένη ζωή ίσως βρίσκονται έξω από την πόρτα σας.Πάρτε, για παράδειγμα, τη θρυλική αντοχή της μαύρης καρυδιά ή την απίστευτη προσαρμοστικότητα της οξιάς.

 

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΣΟΥ ΜΠΕΛΤΟΝ, Εκδόσεις Μίνωας

Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, αλλά δεν ξέρετε πώς;  Μήπως σας εμποδίζουν ο φόβος και οι αμφιβολίες; Αυτός ο εύκολος και χρηστικός οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αποπροσανατολισμένοι ή σαν να έχετε «κολλήσει».

1) Ξεκαθαρίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, χρησιμοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητές σας και ανακαλύψτε τον σκοπό της ζωής σας.

2) Νικήστε τις φωνές, τους φόβους και τις αμφιβολίες που  σας σαμποτάρουν και συναντήστε τον Μελλοντικό Εαυτό σας.

3) Επιλέξτε νέους τρόπους να βλέπετε τη ζωή, αφήστε πίσω παλιές συνήθειες και αλλάξτε οριστικά το μοτίβο της σκέψης σας.

4) Γιορτάστε με τις επιτυχίες σας, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, αναγνωρίστε την αξία σας.

5) Δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά μικρές αλλαγές. Αγαπήστε τον εαυτό σας.

 

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ, Εκδόσεις Τόπος

  Η κατάκτηση της ευημερίας αποτελεί έναν μακροπρόθεσμο στόχο ζωής, ή έναν καθημερινό τρόπο να ζούμε τη ζωή; Ή μήπως και τα δύο;
   Μπορεί κανείς να μάθει να ευημερεί, ή η ευημερία εξαρτάται αποκλειστικά από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι τα γονίδιά μας, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, η κοινωνία στην οποία ζούμε, ή οι οικονομικοί πόροι που διαθέτουμε;
   Κατά τη διάρκεια του βίου μας μπορούμε να έχουμε μόνο στιγμές ευημερίας, ή μπορούμε πλέον στη σύγχρονη εξέλιξη του ανθρώπου να ελπίζουμε ότι διαθέτουμε τους τρόπους να εξευμενίζουμε τους «δαίμονές» μας, κατά την έννοια της ευδαιμονίας του Αριστοτέλη, ώστε να ευημερούμε και να αναπτυσσόμαστε τόσο ως άτομα όσο και ως κοινωνίες;
   Η κατάκτηση της ευημερίας προϋποθέτει να έχουμε υγεία, ή μήπως η ευημερία αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προάγεται η ψυχική και η σωματική μας υγεία;

 

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης αποτελούν ίσως τους κυριότερους και πιο επιτυχημένους οδηγούς σ’ αυτό το ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας και της εσωτερικής γαλήνης, καθώς μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να τιθασεύσουμε τις αρνητικές μας σκέψεις. 

  

Καλή ανάγνωση !