Οδηγός επιβίωσης βιβλιοφάγων για το 2023

Αν είσαι ένας από εμάς, δηλαδή ένας βιβλιοφάγος και πολύ συχνά αντιμετωπίζεις πρόβλημα με αυτό σου το πάθος, τότε το παρακάτω άρθρο είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διαβάσεις. 

Βγήκες τις γιορτές με βαριά καρδιά, ενώ στην πραγματικότητα ήθελες να μείνεις στο σπίτι σου, στον καναπέ σου αγκαλιά με μια στοίβα αδιάβαστα βιβλία; 

Είσαι από τους τύπους που στο διάλειμμα στη δουλειά κρυφοδιαβάζεις κάποιο βιβλίο και όλοι σε κοιτάζουν περίεργα; 

Αν απαντάς σε όλα αυτά ναι, τότε ο καθένας από εμάς συγκέντρωσε για σένα τη συμβουλή που τον βοηθάει να επιβιώσει και όλες μαζί σου τις παραδίδουμε για να έχεις μια όμορφη και λιγότερο αγχώδη νέα χρονιά. 

 

Μη γίνεσαι αντικοινωνικός

Ξύπνα λίγο νωρίτερα! Διάβασε το πρωί ή αν δεν είσαι πρωινός τύπος, διάβασε το βράδυ, μη μένεις όμως, όλο τον ελεύθερο σου χρόνο στο σπίτι με τα βιβλία σου.

Δες και κανέναν άνθρωπο! Eίναι σημαντικό για την ψυχική σου υγεία. 

Μη μιλάς μόνο για βιβλία

Ναι το ξέρουμε πως το τελευταίο βιβλίο που διάβασες σε συγκλόνισε και το προτελευταίο το βαρέθηκες, μας το είπες ήδη. Άλλωστε αν μας πεις όλη την ιστορία δεν πρόκειται να το διαβάσουμε. Οι άνθρωποι σου σ’ αγαπάνε  όπως είσαι, αλλά κάποιοι δεν έχουν πάντα όρεξη να ακούσουν για τα νέα σου αναγνώσματα. Μίλα και για κάτι άλλο, έστω σχολίασε τον καιρό που δεν έχει κρυώσει ακόμα και είναι Ιανουάριος. 

Μη δανείζεις τα βιβλία σου 

Ξέρουμε τι σημαίνει να αγαπάς και να προσέχεις τα βιβλία σου και αν είσαι από τους τύπους που δεν αντέχουν ούτε τσάκισμα στη σελίδα, τότε καλύτερα κράτα τα για τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει λόγος να τσακωθείς με κάποιον επειδή λέρωσε το εξώφυλλο ή ξέχασε να σου επιστρέψει ένα βιβλίο. Ας αγοράσει το δικό του για να μείνετε φίλοι. 

Μη διαβάζεις κρυφά στο γραφείο ή άλλαξε δουλειά (φιλικά το λέμε)

Αφού είσαι βιβλιοφάγος, αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνεσαι πολύ εύκολα. Χρησιμοποίησε αυτήν την αρετή που σε διακατέχει, έτσι ώστε να ολοκληρώνεις πιο γρήγορα τις εργασίες σου. Δε λέμε να μη διαβάζεις καθόλου, υπάρχει και το διάλειμμα, αλλά πες και καμία κουβέντα με τους συναδέλφους σου, χρειάζεται κι αυτό καμιά φορά. Εκτός αν η δουλειά σου, σου επιτρέπει ή σου επιβάλλει το διάβασμα, που τότε θεωρούμε ότι είσαι ευτυχής. Αν πάλι είσαι σε φάση που ψάχνεις δουλειά και είσαι βιβλιοφάγος, σκέψου την πιθανότητα να δουλέψεις σε κάποιο βιβλιοπωλείο. 

Πώς να συγκεντρώσεις χρήματα για νέα βιβλία 

Ξέρουμε ότι το έχεις μόνιμο άγχος και τόσο γρήγορα που διαβάζεις δεν προλαβαίνεις να μαζεύεις λεφτά για τα επόμενα βιβλία. Φτιάξε το βάζο οικονομιών για βιβλία και κάθε μέρα να αφήνεις μέσα τα κέρματα που σου περισσεύουν.  Παρόλα αυτά, για σένα, υπάρχουν και οι προσφορές. Κι ευτυχώς τα περισσότερα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία έχουν πολλές. 

 

Εμείς, όμως, έχουμε περισσότερες, ρίξε μια ματιά εδώ. 

Και αν ψάχνεις για νέες κυκλοφορίες τότε βρες κάποιες παρακάτω ή βρες τες όλες εδώ !