Εκπαιδευτικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα για το δημοτικό στις καλύτερες τιμές

Μια νέα σχολική χρονιά είναι έτοιμη να ξεκινήσει, και φέτος, ελπίζουμε να είναι μια κανονική χρονιά, όπου μαθητές και φοιτητές θα μπορέσουν επιτέλους να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους δια ζώσης. Επομένως, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν όλα τα εφόδια εξαρχής, έτσι ώστε να κυλήσει η χρονιά ομαλά και με επιτυχία.

Στο greekbooks.gr, όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, θεωρούμε την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες, το ύψιστο αγαθό κι αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν πρόκειται για τις πρώτες τάξεις και τις πιο εύπλαστες ηλικίες.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα καλύτερα εκπαιδευτικά βιβλία που θα μάθουν στα μικρά παιδιά πως να μελετούν, αλλά θα τα πλαισιώσουν σωστά για την καθημερινότητά τους στο σχολείο.

Για το Νηπιαγωγείο:

Το διαδραστικό βιβλίο "Πάω Νηπιαγωγείο" και το συνοδευτικό CD από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκης, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και σε παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.
Προσφέρει με τρόπο παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα συστηματικό, τις βασικές γνώσεις γραφής-ανάγνωσης και αρίθμησης.
Οδηγεί μεθοδικά, εύκολα και ευχάριστα το παιδί στη γνώση, αξιοποιώντας τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις προϋπάρχουσες εμπειρίες του.
Πλούσιο σε ερεθίσματα, με εντυπωσιακή και ιδιαίτερα λειτουργική εικονογράφηση και με τη βοήθεια της ειδικά σχεδιασμένης γραμματοσειράς κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και δημιουργεί διάθεση για γνώση.

Οι στόχοι του βιβλίου Μαθαίνω στο νηπιαγωγείο Τεύχος Α΄, από τις εκδόσεις Άγκυρα, ακολουθούν την ύλη όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας για το Νηπιαγωγείο και αφορούν τα γράμματα από το Α, α έως το Μ, μ. Προφορικός λόγος Το παιδί εξασκείται στο να περιγράφει και να διατυπώνει τις προτιμήσεις ή τα ενδιαφέροντά του. Ακόμη, εξασκείται στη φωνολογική επίγνωση και συγκεκριμένα αναγνωρίζει τα φωνήματα (δηλαδή τον ήχο του κάθε γράμματος), τις συλλαβές αλλά και τις ομοιοκαταληξίες. Γραπτός Λόγος Το παιδί εξασκείται στην ανάγνωση και την κατανόηση λέξεων, προτάσεων και μικρών ιστοριών. Μαθαίνει τις βασικές συμβάσεις του γραπτού λόγου, κατανοεί οδηγίες ή αφηγήσεις, αναγνωρίζει οπτικά λέξεις που συναντά συχνά. Ακόμη, μέσα από το βιβλίο επιτυγχάνεται η αναγνώριση των γραμμάτων, η ονομασία τους, η διάκριση πεζού-κεφαλαίου, η γραφή τους, η σειροθέτηση των γραμμάτων με αλφαβητική σειρά καθώς και η συμπλήρωση ελλιπών λέξεων. Διαθέσιμο υπάρχει και το Τεύχος Β΄.

Το βιβλίο Έξυπνα τεστ προσχολικής ηλικίας με αυτοκόλλητα, από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκης συνδυάζει τη χαρά του παιχνιδιού με ποικίλες, έξυπνες και γεμάτες χρώμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με τη βοήθεια της πλούσιας εικονογράφησης, τα παιδιά παρατηρούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ δύο εικόνων, ξεχωρίζουν σχήματα και χρώματα, εξοικειώνονται με έννοιες σχετικές με ποσότητες πραγμάτων, τον τόπο και τον χρόνο.

Επιπλέον, κατακτούν βασικές γνώσεις και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των γραμμάτων και των αριθμών. Έξυπνα τεστ για τη νοητική εξέλιξη των παιδιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων με αβίαστο και διασκεδαστικό τρόπο.

 

Για το δημοτικό:

 

Το Τετράδιο Πρώτης Γραφής με τα πρωτάκια, (τεύχος πρώτο και δεύτερο) καλύπτει όλη την ύλη του νέου διδακτικού πακέτου "ΓΛΩΣΣΑ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ" (βιβλίο μαθητή και τετράδιο εργασιών). Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται, σχεδιάστηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ αποκλειστικά για το σωστό ξεκίνημα του παιδιού της Α' Δημοτικού στην πρώτη γραφή. Μαζί με "τα πρωτάκια" το παιδί μαθαίνει εύκολα και ευχάριστα τη γραφή των 24 γραμμάτων της γλώσσας μας, τα οποία συνδεδεμένα με εικόνες αποτυπώνονται εύκολα και μόνιμα στη μνήμη του. 

Το βιβλίο Μαθαίνω και Εξασκούμαι στα Μαθηματικά Β΄ Δημοτικού απευθύνεται στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Η δομή και η οργάνωσή του ακολουθεί την αντίστοιχη του σχολικού (Βιβλίο του Μαθητή και Τετράδιο Εργασιών)
και λειτουργεί παράλληλα με αυτό.
Το τεύχος Α΄ περιέχει τέσσερις ενότητες, οι οποίες δομούνται σε 28 μαθήματα – κεφάλαια.

Το βιβλίο Εκθέσεις για την Γ΄Δημοτικού περιέχει:
•   Συντακτικό - Ορθογραφία
    με παραδείγματα και ασκήσεις για κάθε ενότητα του σχολικού βιβλίου
•   Παραγωγή Λόγου: Μαθαίνω πώς να αναπτύσσω κειμενικά είδη
     [ Θεωρία - Σχεδιαγράμματα - Αναπτυγμένα θέματα παραγωγής λόγου του σχολικού βιβλίου ]
•   Πίνακες με βασικό λεξιλόγιο
•   Πίνακες με Συνώνυμα - Αντώνυμα - Παράγωγα - Ομόρριζα
•   Φύλλα Εργασίας με ασκήσεις παραγωγής λόγου από το σχολικό βιβλίο
•   Απαντήσεις στα Φύλλα Εργασίας

Το βιβλίο Γίνομαι Άριστος στα Μαθηματικά Βήμα Βήμα Ε΄Δημοτικού είναι γραμμένο σύμφωνα με την ύλη του σχολικού βιβλίου «Μαθηματικά Ε' Δημοτικού». Είναι δομημένο σε αντίστοιχα κεφάλαια και λειτουργεί παράλληλα αλλά και συμπληρωματικά με αυτά. Βασίζεται στις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις που αφορούν στη διδασκαλία των Μαθηματικών, σύμφωνα με τις οποίες ο μαθητής ενθαρρύνεται να οδηγηθεί στη γνώση μέσα από την παρατήρηση, τη διερεύνηση και την ανακάλυψη.

Περιέχει:

  • Ασκήσεις και προβλήματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, που θα βοηθήσουν τον μαθητή να κατακτήσει βήμα βήμα τις μαθηματικές έννοιες, να αποκτήσει δεξιότητες και να αναπτύξει τη μαθηματική του σκέψη.
  • Επισημάνσεις με τίτλο «Φίλη μαθήτρια, φίλε μαθητή» που επιδιώκουν να παρακινήσουν το παιδί να εργαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή επίδοση.
  • Κριτήριο αξιολόγησης στο τέλος κάθε επαναληπτικής ενότητας.

Αυτά είναι μόνο κάποιες, από την πληθώρα προτάσεων που θα βρείτε εδώ.

Βρείτε όλα τα σχολικά βοηθήματα στις καλύτερες τιμές μόνο στο greekbooks.gr!