Παιδική λογοτεχνια: 4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς!

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η επικοινωνία και η συζήτηση ανάμεσα σε γονείς και παιδιά θεωρείται ο ιδανικότερος τρόπος διαχείρισης κάθε προβλήματος. Παρόλα αυτά ορισμένες φορές κάποιες συζητήσεις μοιάζουν δύσκολες και ίσως αμήχανες. 

 Ένα καλό παιδικό βιβλίο μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με τη συμπεριφορά των παιδιών σας, αλλά επίσης να σας ωθήσει να μιλήσετε στα παιδιά σας για θέματα που μπορεί να μοιάζουν εκ πρώτης όψεως περίπλοκα, αλλά που είναι εξαιρετικά σημαντικά. 

Θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, οι φοβίες, οι ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά, η δύναμη της συγγνώμης, η διάσπαση προσοχήςκαι πολλά ακόμα, γίνονται πολύ πιο απλά και ευνόητα μέσα από την αμεσότητα μιας διήγησης με πολλαπλά ηθικά διδάγματα και μικρούς ήρωες που δίνουν απλές απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα.

Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε μια σειρά από παιδικά βιβλίαπου όχι μόνο έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά σίγουνα θα γίνουν απαραίτητα για κάθε γονέα. Με σύγχρονη ματιά και συγκινητικό λόγο μιλούν κατευθείαν στην ψυχή των παιδιών. Αυτά τα βιβλία επισημαίνουν και υπενθυμίζουν τα ζητήματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς! 

 

Human Net, Ζωντανού Κατερίνα, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Αντρέας κάνει δύσκολη τη ζωή του Λεωνίδα στο σχολείο. Ο Λεωνίδας δεν αντιδρά. Ο Πέτρος, ο διπλανός του Λεωνίδα, αντιμετωπίζει το δίλημμα: Να πάει κόντρα στον φόβο του και να μιλήσει με κίνδυνο να γίνει κι αυτός στόχος; Ή να πάει κόντρα στη συνείδησή του και να σωπάσει για να προστατευτεί; Είναι άραγε μόνο αυτές οι δυο οι επιλογές που έχει; Με μια μικρή άρκτο στο ταβάνι, ένα παιχνίδι στο τάμπλετ και πολλούς ποντικούς στον ορίζοντα, θα καταφέρει ο Πέτρος να βρει έναν άλλον δρόμο;

Ένα βιβλίο που μιλά για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, περιγράφοντάς το μέσα από τα μάτια των ίδιων των παιδιών. Των θυμάτων, των θυτών και εκείνων που είναι μάρτυρες περιστατικών στα πλαίσια της τάξης. 

 

Ο Πάρης ζητά συγγνώμη, Μαλκάχι Ουίλιαμ, Εκδόσεις Ερευνητές

Όταν ο Πάρης βλέπει πως ο μικρός του αδερφός πήρε πάλι ένα από τα παιχνίδια του χωρίς να τον ρωτήσει, θυμώνει πολύ! Τα όσα ακολουθούν είναι πολύ γνώριμα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. Με χιουμοριστική εικονογράφηση και έναν πεισματάρη αλλά αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή, τον Πάρη, αυτό το ρεαλιστικό βιβλίο υποδεικνύει τον καλύτερο τρόπο για να ζητάμε συγγνώμη.

 

Ο Βαρόνος που Δ.Ε.Π.Υ., Γιαγκατζόγλου – Παπούδα Βούλα, Ελληνοεκδοτική

Ένας μικρός γάιδαρος, απόγονος μίας «μεγάλης» οικογένειας, αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς.
Το σχολείο για αυτόν είναι ένα μαρτύριο!
Τι θα συμβεί όταν ανακοινώνεται στην οικογένεια ότι οι υπερβολικές αταξίες του οφείλονται σε μία διαταραχή που λέγεται Δ.Ε.Π.Υ. ή, αλλιώς, στα απλά γαϊδουρινά, κάτι σαν Δεν Έχει Πολλή Υπομονή;
Ο ίδιος πάλι πιστεύει πως για όλα αυτά φταίει ένας θηλυκός ψύλλος με τσιριχτή φωνή, που κατοικεί στα αυτιά του και ελέγχει το μυαλό του. Όλα θα αλλάξουν, όταν η ίδια του η παραξενιά θα γίνει αιτία να σωθούν όλοι από βέβαιη καταστροφή.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται ένα ελάττωμα να είναι μόνο ελάττωμα...Μία ιστορία γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια για τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς
και την αποδοχή της διαφορετικότητας.Περιλαμβάνει δραστηριότητες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούςκαι στοχεύουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της ενσυναίσθησης.

Magic Birds Παιδικά καμώματα: Κολλημένος στην οθόνη!, Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης kids

Ο Λούι είναι πάντα μπροστά σε μια οθόνη. Θα καταφέρουν οι φίλοι του να τον ξεκολλήσουν; Ένα βιβλίο που με χιουμοριστικό τρόπο μιλά στα παιδιά για τη σοβαρότητα της εξάρτησης από την οθόνη και την τεχνολογία: ένα από τα πιο δύσκολα στη διαχείρισή του ζητήματα για κάθε γονέα. Διαβάστε διασκεδστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους ήρωες της πρώτης ελληνικής σειράς κινουμένων σχεδίων, των Magic Birds

Τα ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα, Φίτζεκ Σεμπάστιαν, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Fitzek, ένας από τους πλέον επιτυχημένους διεθνώς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο από τον ρόλο του ως πατέρα – και συγκεκριμένα από το ερώτημα τι συμβουλές θα έδινε στα παιδιά του για τη ζωή αν δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του. Χωρίς να ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, πετυχαίνει να μιλήσει για πράγματα πολύ σοβαρά χωρίς καμία σοβαροφάνεια, με χιούμορ, ειλικρίνεια και αμεσότητα.
Έτσι, Τα Ψάρια που Σκαρφαλώνουν στα Δέντρα είναι μια πολύ προσωπική κληρονομιά ενός πατέρα για τα παιδιά του, μια «πυξίδα», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Fitzek, που τους κληροδοτεί για να πορευτούν. Αλλά συνάμα είναι εξαιρετική τροφή για σκέψη κι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για κάθε άνθρωπο που αναζητά τον δρόμο του στον κόσμο.

Το όνειρο δεν είναι ο προορισμός. Είναι το καύσιμο για τα ταξίδια της ζωής σας!

 

Αποκτήστε αυτά και πολλά ακόμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιδικά βιβλία, στις πιο προσιτές τιμές μόνο στο greekbooks.gr !