Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Κωδικός: #BK90769
Εκδόσεις: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘ.
ISBN: 960-351-520-5
Αριθμός σελίδων: 308

Δείτε την περιγραφή

Αρχική τιμή: 25,36€
greekbooks.gr: 22,82€
Κερδίζετε: 2,54€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στην wish list

Περιγραφή

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σταμούλη ΑΕ το βιβλίο «Διατροφή Αγροτικών Ζώων» των κ.κ. Ζέρβα Γ.,Αν. Καθηγητού, Καλαϊσάκη Π., Ομότιμου Καθηγητού και Φεγγερού Κ., Επίκουρου Καθηγητού.
Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ανθρώπου για περισσότερα και ποιοτικώς καλύτερα τρόφιμα και η παράλληλη επιδίωξη για μείωση του κόστους παραγωγής τους, υπήρξαν το κίνητρο και ο κατευθυντήριος άξονας για την εξέλιξη της Διατροφής των Ζώων στο σημερινό επιστημονικό της επίπεδο.
Κατά τη διαδρομή του αιώνα που σύντομα ολοκληρώνεται, αναπτύχθηκαν προηγμένες αναλυτικές μέθοδοι και τεχνικές και με την εφαρμογή τους μελετήθηκε μεθοδικά και συστηματικά η χημική σύσταση, οι ιδιότητες και η τεχνολογία των ζωοτροφών, η τύχη των θρεπτικών συστατικών, που αυτές περιέχουν, από τη λήψη της τροφής μέχρι την τελική αξιοποίησή τους από τον οργανισμό του ζώου, ο ρόλος τον οποίο αυτά διαδραματίζουν κατά την διεξαγωγή φυσιολογικών διεργασιών που εμπλέκονται στις παραγωγικές διαδικασίες του οργανισμού, καθώς επίσης, η συμβολή τους στον ενεργειακό μεταβολισμό των διαφόρων ειδών αγροτικών ζώων. Στα επιτεύγματα αυτά, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για τη θεμελίωση μιας σύγχρονης Επιστήμης Διατροφής του Ανθρώπου, προσαρμόσθηκαν, με γεωργοοικονομικά κριτήρια, οι μέθοδοι διατροφής των ζώων στην πράξη ώστε, κατά περίπτωση, η παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων να καταστεί όσο το δυνατόν οικονομικότερη.
Η λογική παρουσίαση των πιο βασικών και αναγκαίων στοιχείων από το εκτεταμένο αυτό επιστημονικό υλικό απετέλεσε την κατευθυντήρια γραμμή για τον σχεδιασμό και την κατανομή της ύλης στο παρόν βιβλίο, με την επιδίωξη το κείμενό του να είναι μεν μια Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής των Ζώων αλλά και βάση για την περαιτέρω σπουδή της Επιστήμης αυτής, έπειτα από λεπτομερέστερη και μεθοδικότερη μελέτη της Βιβλιογραφίας.

Γράψτε τη δική σας κριτική