Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

JEET KUNE DO: ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ

ΜΠΡΟΥΣ ΛΙ
Ειδική Τιμή 18,25 € was 20,28 €
SKU
BK124570
Εξαντλημένο
Το 1970, ο Μπρους Λη υπέφερε από έναν τραυματισμό στην πλάτη που τον καθήλωσε στο κρεβάτι. Αντί ν’ αφήσει το συγκεκριμένο γεγονός να περιορίσει την ανάπτυξή του στις πολεμικές τέχνες, άρχισε να διαβάζει μανιωδώς Ανατολική Φιλοσοφία και Δυτική Ψυχολογία, διαμορφώνοντας τις δικές του απόψεις σχετικά με την κατανόηση των πολεμικών τεχνών και της ζωής στην ολότητά τους. Εκείνο το χρονικό διάστημα, ο Λη έγραψε 7 τόμους που περιείχαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις θέσεις του, καθώς και την έρευνα που είχε κάνει ο ίδιος σχετικά με την άοπλη μάχη και πώς οι αρχές που τη διέπουν εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή
Το 1970, ο Μπρους Λη υπέφερε από έναν τραυματισμό στην πλάτη που τον καθήλωσε στο κρεβάτι. Αντί ν’ αφήσει το συγκεκριμένο γεγονός να περιορίσει την ανάπτυξή του στις πολεμικές τέχνες, άρχισε να διαβάζει μανιωδώς Ανατολική Φιλοσοφία και Δυτική Ψυχολογία, διαμορφώνοντας τις δικές του απόψεις σχετικά με την κατανόηση των πολεμικών τεχνών και της ζωής στην ολότητά τους. Εκείνο το χρονικό διάστημα, ο Λη έγραψε 7 τόμους που περιείχαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις θέσεις του, καθώς και την έρευνα που είχε κάνει ο ίδιος σχετικά με την άοπλη μάχη και πώς οι αρχές που τη διέπουν εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή. Ένα μέρος από τις σημειώσεις του δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του το 1975, αλλά υπήρχε ακόμη πολύ ανέκδοτο υλικό. Αυτό το βιβλίο αποτελεί ορόσημο για την πλήρη παρουσίαση του τζητ κουν ντo, της τέχνης που δημιούργησε ο Μπρους Λη. Η ανάπτυξη αυτού του μοναδικού είδους πολεμικής τέχνης, οι αρχές, οι κύριες τεχνικές καθώς και τα πλάνα μαθημάτων της, παρουσιάζονται μέσα από τα λόγια του ίδιου της του δημιουργού. Ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα σχέδια και οι επεξηγήσεις του Λη, οι αξιόλογες μελέτες του όσον αφορά τη φύση της μάχης, η επιτυχία που γνώρισε μέσα από τις πολεμικές τέχνες και η σημασία της θετικής νοητικής κατάστασης στην εξάσκηση του τζητ κουν ντο. Φωτογραφίες από τις κινηματογραφικές ταινίες και τις προσωπικές στιγμές του βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του ανθρώπου και του έργου του. Επιπλέον, εμπεριέχονται κάποιες “Ερωτήσεις που κάθε μαχητής πρέπει να κάνει στον εαυτό του”, τις οποίες χρησιμοποιούσε ο Λη με την πρόθεση να δώσει απαντήσεις ως μέρος της προσωπικής του ανάπτυξης, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. To Jeet Kune Do: Σχόλια του Bruce Lee επάνω στην Πολεμική Ατραπό είναι ένα βιβλίο που κάθε θαυμαστής του Μπρους Λη πρέπει να έχει. Ο John Little (επιμελητής της αμερικάνικης έκδοσης) θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αυθεντίες στον κόσμο σχετικά με τον Μπρους Λη, τις μεθόδους προπόνησης και τη φιλοσοφία του. O Little είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο έχει επιτραπεί να εξετάσει τον συνολικό όγκο των προσωπικών σημειώσεων του, σχεδίων και σχολίων του Λη. Ταυτόχρονα, είναι ο συνεκδότης του Bruce Lee Magazine και διευθυντής επιμέλειας του Knowing is not Enough, επίσημου ενημερωτικού δελτίου του περιοδικού Jun Fan Jeet Kune Do Nucleus.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΜΠΡΟΥΣ ΛΙ
ΕκδότηςΟΞΥ
ISBN960-8068-07-X
Σελίδες400
ΜεταφραστήςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top