Facebook Pixel

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
Ειδική Τιμή 18,75 € was 25,00 €
SKU
BK270939
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Η επικούρεια φιλοσοφία δεν χρειάζεται σχεδόν καμιά ερμηνεία.
Είναι η εξής απλή φιλοσοφία ζωής, η ουσία της ζωής, σκοπός όλων των ενεργειών μας:
Ενόσω ζούμε να είμαστε όσο πιο ευτυχείς μπορούμε.
Αυτός που μπορεί να πάρει τις περισσότερες χαρές με το μικρότερο κόστος
είναι ο σύγχρονος επικούρειος σοφός.
Η εξάσκησή μας σε αυτόν τον "πανούργο" υπολογισμό της σχέσης απόλαυσης και κόστους στην καθημερινότητά μας οδηγεί στην ευτυχία που αναζητούμε στη ζωή.
"Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσεις. Σε μια εποχή που κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε την πραγματική αξία της ζωής, αυτό το βιβλίο μας αφυπνίζει. Με συγκεκριμένους και σαφείς τρόπους, εμπειρικά και επιστημονικά τεκμηριωμένους, μας προσανατολίζει στο να απολαμβάνουμε τη ζωή και να μην τη σπαταλάμε στην αγωνία για το αύριο, τις αμφιβολίες και την απογοήτευση. Είναι ένα περιεκτικό και βιωματικό εγχειρίδιο δράσης, που αποσκοπεί στο να διευκολύνει τον αναγνώστη να γίνει κυρίαρχος του εαυτού του και της ζωής του." Βέρα Δημητριάδη, Ψυχολόγος, Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας

Πριν 2.300 χρόνια ο Επίκουρος διακήρυξε μια απλή φιλοσοφία ευτυχισμένης ζωής βασισμένη στην αναζήτηση απλών φυσικών απολαύσεων, χωρίς την προσφυγή στη βοήθεια θρησκειών, του Θεού, της πολιτικής, του καταναλωτισμού, του πλούτου, της δύναμης, της προβολής. Ο Επίκουρος υποστήριξε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει και να διατηρήσει σωματική υγεία και ηρεμία μυαλού χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις φυσικές του δυνάμεις.
Η προσπάθεια αυτή ωστόσο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας εάν είναι μοναχική. Χρειάζεται ένα περιβάλλον ασφάλειας, όπως αυτό που δημιουργεί ένας περίγυρος φίλων και ομοϊδεατών: "Όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν πρώτα απ' όλα την ασφάλεια στη συμβίωση με τους ομόφρονές τους, αυτοί περνούν την πιο ευχάριστη ζωή, επειδή έχει ο ένας τον άλλον ως στερεότερο στήριγμα". Το φιλικό περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης βοηθά να αποκτήσουμε πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη, να χτίσουμε το χαρακτήρα μας, να διαμορφώσουμε άποψη για τη ζωή και την κοινωνία, να αξιολογήσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να συμμετάσχουμε σε κοινές δραστηριότητες για την επίτευξη κοινών στόχων. Μια κύρια δόξα διακήρυσσε: "Απ' όλα τα αγαθά που παρέχει η σοφία διασφαλίζοντας από κάθε άποψη τον ευτυχισμένο βίο, το μέγιστο είναι η απόκτηση φίλων". Η σημαντικότερη καινοτομία του Επίκουρου στο θέμα της φιλίας ήταν η προτροπή του να καλλιεργείται συστηματικά. Η φιλία υποστήριζε έχει τέτοια σημασία για την ασφάλεια και την ευτυχία που δεν θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη, αλλά να καλλιεργείται συστηματικά. Η φράση, "αν θες να σώσεις τη γαλήνη και τον ανθρωπισμό σου ...κάνε τη δική σου πολιτεία, που θα σου δίνει όσα η επίσημη δεν μπορεί", αναδεικνύει με καθαρότητα το επικούρειο κοινωνικό πρότυπο ζωής, που δεν είναι άλλο από μια μικρή κοινωνία φίλων, ενωμένη με δεσμούς εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, καλοσύνης και αλληλοβοήθειας, σε συνδυασμό με τις αξίες της επικούρειας φιλοσοφίας.
Η επικούρεια προσέγγιση της ευτυχίας στηρίζεται στην υπόθεση ότι το μέτρο της αλήθειας στη ζωή το φανερώνει η Φύση και όχι η Λογική με τις σκέψεις.

 

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΕκδότηςΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Barcode9789604381760
ISBN978-960-438-176-0
Σελίδες306
Έτος παραγωγής2016
Ημερομηνία κυκλοφορίας8 Ιαν 2016
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top