Facebook Pixel

1840 ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

KARL MARX/ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Ειδική Τιμή 20,15 € was 26,87 €
SKU
BK275101
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Μια σύγχρονη προσέγγιση και νέα μετάφραση σημαντικών έργων του Κ. Μαρξ

Μια σύγχρονη προσέγγιση και νέα μετάφραση σημαντικών έργων του Κ. Μαρξ

Ανθολογία από τη δεκαετία του 1840

Μια κριτική-ιστορική έκδοση αδημοσίευτων στην Ελλάδα, αλλά και δημοσιευμένων έργων, τμημάτων της αλληλογραφίας και σημαντικών χειρογράφων του Karl Marx από τη δεκαετία του 1840.
Όλα τα κείμενα του τόμου έχουν μεταφραστεί εκ νέου από τα πρωτότυπα, με τη συνεργασία του μεγάλου εκδοτικού και επιστημονικού εγχειρήματος της έκδοσης των Απάντων, των MEGA (Marx-Engels-Gesamtausgabe) της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Ένα βιβλίο αναφοράς, απαραίτητο για όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ιστορική πορεία της σύγχρονης κοινωνίας και του ριζοσπαστικότερου κριτικού της.

Φιλοδοξώντας να συμπεριλάβει -σε νέες μεταφράσεις- τόσο κλασικά κείμενα, όσο και βιογραφικές διαστάσεις της μαρξικής πορείας, η Ανθολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άρθρα από την πρώτη δημοσιογραφική περίοδο, όπως την Εισαγωγή στην κριτική της εγελιανής φιλοσοφίας του δικαίου, το Εβραϊκό ζήτημα, το Βασιλιά της Πρωσίας, τις χειρόγραφες σημειώσεις για τον James Mill, τις Θέσεις για τον Feuerbach, το Μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος, και άλλα.

Περιλαμβάνονται επίσης – σε συνεργασία με την έκδοση των Απάντων του Μαρξ (MEGA Βερολίνου) – τόσο τα Παρισινά χειρόγραφα όσο και τα προσχέδια του περιβόητου κεφαλαίου Feuerbach της Γερμανικής ιδεολογίας, στοιχειοθετημένα για πρώτη φορά με την μορφή του πρωτοτύπου. Στην ενδεικτική συλλογή επιστολών περιλαμβάνεται πλήρες το διάσημο ‘γράμμα στον πατέρα’ του 1837.

Στο Παράρτημα υπάρχουν μεταφρασμένα το κείμενο του Friedrich Engels του 1844 για την πολιτική οικονομία και το κείμενο του Moses Heß του 1845 για το χρήμα.
Πρόκειται για μία περιεκτική συλλογή βασισμένη στα αποτελέσματα της σύγχρονης έρευνας, χρήσιμη για σκοπούς διδακτικούς, ερευνητικούς ή και απλά μορφωτικούς αλλά και για την ανάπτυξη του μαρξισμού και τη συμβολή του στον σύγχρονο ταξικό αγώνα.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςKARL MARX/ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
ΕκδότηςΚΨΜ
Barcode9789606750885
ISBN978-960-6750-88-5
Σελίδες672
ΜεταφραστήςΓΚΙΟΥΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Απρ 2014
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:1840 ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top