Facebook Pixel

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ Θ.
Ειδική Τιμή 71,66 € was 89,58 €
SKU
BK278269
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Η Χημεία Πολυμερών είναι ένα διεθνώς καθιερωμένο διδακτικό εγχειρίδιο στο πεδίο της επιστήμης πολυμερών, ένα πεδίο με εντυπωσιακές τεχνολογικές εφαρμογές αλλά και ένα πλήθος από θεμελιώδη επιστημονικά ερωτήματα. Πυρήνας της προσέγγισης των δύο καθηγητών συγγραφέων της είναι η κατανόηση των χημικών φαινομένων σε μοριακό επίπεδο, με την παρουσίαση των εννοιών από τις απλούστερες προς τις πιο σύνθετες, όπως αυτές προκύπτουν από τις υποκείμενες μοριακές δομές. Όπου κρίθηκε απαραίτητο, επιστρατεύθηκαν έννοιες από τα πεδία της φυσικής, της βιολογίας, της επιστήμης υλικών, της χημικής μηχανικής και της στατιστικής. Ωστόσο, ο αναγνώστης χρειάζεται να έχει μόνο προπτυχιακού επιπέδου γνώσεις οργανικής χημείας και φυσικοχημείας.
Η παρούσα ελληνική έκδοση στηρίζεται στη 2η αμερικανική, όπου έχουν ενσωματωθεί όλες οι νεότερες θεωρίες και περιγράφονται πειράματα που έως πρόσφατα ήταν ανέφικτα. Το βιβλίο ανταποκρίνεται στις διδακτικές ανάγκες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων στα πεδία της χημείας, της επιστήμης υλικών, της χημικής μηχανικής αλλά και της νανοτεχνολογίας. Τα επιμέρους θέματα που καλύπτει είναι: ο σταδιακός, ο αλυσωτός και ο ελεγχόμενος πολυμερισμός, τα συμπολυμερή και η στερεοκανονικότητα, η σκέδαση του φωτός από διαλύματα πολυμερών και η θερμοδυναμική τους, τα δίκτυα, οι γέλες και τα ελαστομερή, η ιξωδοελαστικότητα, η υαλώδης μετάπτωση, τα κρυσταλλικά πολυμερή κ.ά. Την ύλη συμπληρώνουν λυμένα προβλήματα-παραδείγματα, προβλήματα που βασίζονται σε δεδομένα από τη βιβλιογραφία και σχεδόν 200 ανασχεδιασμένες εικόνες.

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μια -κατά το δυνατό- ολοκληρωμένη παρουσίαση της βασικής θεωρίας του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, με στόχο την κάλυψη του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου στη σπουδή, κυρίως, των επιστημών του ηλεκτρολόγου μηχανικού και της εφαρμοσμένης φυσικής.
Ως προς τη μεθοδολογία που επιλέγεται για τη θεμελίωση της βασικής ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας, αντί μίας των δύο ευρύτατα γνωστών «σχολών», επιχειρείται ένας συγκερασμός τους, και προκρίνεται η λεγόμενη «υβριδική» μεθοδολογία, η οποία συνδυάζει τη σαφήνεια και απλότητα της μίας («ιστορική-πειραματική» μεθόδος), με τη μαθηματική αυστηρότητα και ακρίβεια της άλλης («μαθηματική-αξιωματική» μέθοδος).
Η οργάνωση και πραγμάτευση της ύλης γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε η λεπτομερής μελέτη και διερεύνηση των σχετικών θεωρητικών φυσικών εννοιών, αρχών και νόμων να συνοδεύεται από τη συστηματική περιγραφή και ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων για την πρακτική αξιοποίησή τους σε ποικίλες εφαρμογές. Επίσης, για την καλύτερη αποσαφήνιση των σχετικών εννοιών και φαινομένων, κάθε κεφάλαιο συμπληρώνεται με την παράθεση κατάλληλα επιλεγμένων παραδειγμάτων και ικανού αριθμού λυμένων και άλυτων ασκήσεων και προβλημάτων.
Ως προς τα κυριότερα θέματα που εξετάζονται, αρχικά περιγράφονται τα βασικά φαινόμενα του ηλεκτροστατικού και μαγνητοστατικού πεδίου, και στη συνέχεια μελετάται το χρονικό μεταβαλλόμενο πεδίο με την ανάπτυξη και κατάδειξη της σημασίας των εξισώσεων του Maxwell. Πολλές ενότητες του βιβλίου που, είτε προηγούνται (π.χ. συστήματα ηλεκτρικών γειωτών, μαγνητικά κυκλώματα, ύλη στο πεδίο, υπολογιστικές μέθοδοι επίλυσης προβλημάτων του πεδίου), είτε έπονται της ανάπτυξης των εξισώσεων του Maxwell (π.χ. ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, διάδοση-ανάκλαση-διάθλαση-οδήγηση ηλεκτρομαγνητικού κύματος, γραμμές μεταφοράς, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) περιλαμβάνουν -πέραν από τη συστηματική θεωρητική ανάπτυξη των υπό μελέτη θεμάτων- τις από αυτήν απορρέουσες ειδικές εφαρμογές και την υπόδειξη τρόπων και τεχνικών για τη βέλτιστη σχεδίαση και υλοποίηση των σχετικών διατάξεων και συστημάτων.
Το βιβλίο απευθύνεται, κυρίως, σε φοιτητές ή αποφοίτους Ηλεκτρολογικών ή Φυσικών Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και καλύπτει αντικείμενα που στην ελληνική βιβλιογραφία περιγράφονται και με τους εναλλακτικούς τίτλους: «Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία», «Ηλεκτρομαγνητισμός», «Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός», «Ηλεκτροτεχνία», «Ηλεκτροδυναμική».

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ Θ.
ΕκδότηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
Barcode9789605243241
ISBN978-960-524-324-1
Σελίδες1304
Ημερομηνία κυκλοφορίας20 Οκτ 2014
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Η Βαθμολογία σας
Back to Top