Facebook Pixel

ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

2η ΕΚΔΟΣΗ
ΚΟΥΚΗΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΣΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ειδική Τιμή 54,00 € was 60,00 €
SKU
BK341321
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο από τους δύο τόμους της σειράς Τεχνική Γεωλογία και Γεωλογία Τεχνικών Έργων και καλύπτει διεξοδικά ειδικά κεφάλαια του αντικειμένου που έχουν σχέση με τους γεωλογικούς παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των διάφορων τεχνικών έργων καθώς και την εκδήλωση καταστροφών γεωλογικών φαινομένων, όπως οι κατολισθήσεις.
Αναλύονται αρχικά τα συστήματα ταξινόμησης βραχομάζας (RMR, Q, GSI κ.λπ.) καθώς και η εφαρμογή τους στα τεχνικά έργα ενώ στη συνέχεια εξετάζονται διεξοδικά τα κατολισθητικά φαινόμενα και η ευστάθεια των πρανών, με βάση τη Διεθνή και Ελληνική εμπειρία, όσον αφορά στις βασικές αρχές, τα συστήματα ταξινόμησης, τα αίτια, το μηχανισμό εκδήλωσης, τις επιπτώσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης. Επίσης εξετάζονται λεπτομερειακά οι τεχνικογεωλογικές συνθήκες που οριοθετούν το σχεδιασμό φραγμάτων και σηράγγων ενώ δίνονται χρήσιμα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο κατασκευής των μεγάλων αυτών τεχνικών έργων. Τέλος, περιγράφονται η καταλληλότητα και οι χρήσεις των γεωϋλικών και κυρίως των αδρανών υλικών στα τεχνικά έργα ενώ δίνονται σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις χρήσεις και τον ποιοτικό έλεγχο των γεωσυνθετικών υλικών.

Σκόπιμα παραλήφθηκαν κάποια σημαντικά κεφάλαια όπως π.χ. έργα οδοποιίας πλην σηράγγων, οι γεωλογικές - τεχνικογεωλογικές χαρτογραφήσεις κ.λπ. δεδομένου ότι τα αντικείμενα αυτά αναλύονται λεπτομερειακά στις σχετικές οδηγίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ΟΜΟΕ: Τεύχος II, Γεωλογικές και Γεωτεχνικές Έρευνες και Μελέτες (www.ggde.gr) και Τεχνικές Προδιαγραφές Γεωλογικών Εργασιών στα πλαίσια των Μελετών Τεχνικών Έργων Ε104 - 85, που συντάχθηκαν με την καθοριστική συμβολή των συγγραφέων και είναι εύκολα διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 2η έκδοση με την προσθήκη νέου κεφαλαίου για την εκτίμηση κινδύνου των κατολισθήσεων καθώς διορθώσεις, βελτιώσεις και συμπληρώσεις στα επιμέρους κεφάλαια με τις απαραίτητες βιβλιογραφικές αναφορές.

Αναλυτικότερα περιέχονται τα εξής κεφάλαια:
- Μηχανική συμπεριφορά βραχομάζας
- Κατολισθήσεις
- Φράγματα
- Σήραγγες
- Αδρανή υλικά
- Γεωσυνθετικά υλικά

Στα παραπάνω κεφάλαια περιλαμβάνονται επίσης:
Πλήρης Ελληνική και Διεθνής βιβλιογραφία
-Χαρακτηριστικά παραδείγματα και εφαρμογές
-168 σχήματα, 59 πίνακες, 67 έγχρωμες φωτογραφίες και 6 έγχρωμοι χάρτες

Πρόκειται για σύγχρονο επιστημονικό βιβλίο που περιέχει πλούσια, συγκεντρωμένη και σε εύχρηστη μορφή όλη τη σχετική πληροφόρηση, βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία και τη γνώση που έχει αποκτηθεί στον Ελληνικό χώρο από την κατασκευή των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που ολοκληρώθηκαν την τελευταία 25ετία.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται ή και έμμεσα σχετίζονται με το αντικείμενο της Τεχνικής Γεωλογίας, δηλαδή προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των συναφών κλάδων καθώς και επαγγελματίες γεωλόγους, μηχανικούς κ.λπ.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΚΟΥΚΗΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΣΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕκδότηςΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Barcode9789604911363
ISBN9789604911363
Σελίδες592
Έτος παραγωγής2022
Ημερομηνία κυκλοφορίας18 Μαΐ 2022
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top