Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΙ ΩΣ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ (ΔΕΜΕΝΟ)

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ειδική Τιμή 27,83 € was 37,10 €
SKU
BK121810
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορική καταγραφή μέχρι το 1920 των όσων συμβαίνουν στη δυτική ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφει το ίχνος της ανθρώπινης παρουσίας κατά μήκος του οδικού άξονα που συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με το Βορρά και την Ανατολή, τη σημερινή οδό Λαγκαδά. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο, καλύπτει χρονικά την περίοδο μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα. Το δεύτερο, ασχολείται με το τέλος της τουρκοκρατίας, το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα
Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορική καταγραφή μέχρι το 1920 των όσων συμβαίνουν στη δυτική ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφει το ίχνος της ανθρώπινης παρουσίας κατά μήκος του οδικού άξονα που συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με το Βορρά και την Ανατολή, τη σημερινή οδό Λαγκαδά. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο, καλύπτει χρονικά την περίοδο μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα. Το δεύτερο, ασχολείται με το τέλος της τουρκοκρατίας, το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Το τρίτο, καλύπτει τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Η πόλη απελευθερώνεται από τους Τούρκους, καταφθάνουν στην περιοχή οι πρόσφυγες του 1914, αμέσως μετά, το 1915, έρχονται τα συμμαχικά στρατεύματα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, η πυρκαγιά του 1917 και οι πυροπαθείς. Στήνονται οικισμοί οι οποίοι, παρά τον προσωρινό χαρακτήρα τους, δεν θα ερημώσουν ποτέ. Μετά το κείμενο παρουσιάζονται περίπου 140 φωτογραφίες, παλιές και σύγχρονες. Κάποιες είναι ανέκδοτες και ανήκουν στο αρχείο του Γιάννη Μέγα. Το βιβλίο κλείνει με μια πλούσια βιβλιογραφία και γενικό ευρετήριο.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕκδότηςΖΗΤΡΟΣ
ISBN960-7760-05-0
Σελίδες224
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top