Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2020

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ειδική Τιμή 26,24 € was 34,99 €
SKU
BK270322
Εξαντλημένο

Το όραμα σε κάθε προοδευτική κοινωνία των ανθρώπων στο παγκόσμιο χωριό σήμερα είναι η θέσπιση και η λειτουργία ΕΝΟΣ σχολείου Σύγχρονου, Ανθρώπινου, Ελεύθερου, Δημοκρατικού και Φιλικού με Πολυπολιτισμική και Ψηφιακή κουλτούρα χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Το όραμα σε κάθε προοδευτική κοινωνία των ανθρώπων στο παγκόσμιο χωριό σήμερα είναι η θέσπιση και η λειτουργία ΕΝΟΣ σχολείου Σύγχρονου, Ανθρώπινου, Ελεύθερου, Δημοκρατικού και Φιλικού με Πολυπολιτισμική και Ψηφιακή κουλτούρα χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Πρωταγωνιστής του είναι (ή πρέπει να είναι) ο Μαθητής ο οποίος (θα) βρίσκεται στο επίκεντρο των ραγδαία σημειούμενων αλλαγών στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα. Πρόκειται για το Νέο Σχολείο (και σε ό,τι μας αφορά) σε μια ψηφιακή Ελλάδα που (θα) είναι ανοικτό στην τοπική κοινωνία και το δήμο, στις ιδέες και τις εξελίξεις της επιστήμης και της διευρυμένης γνώσης με τη συμπεριληπτική ή ολική λειτουργική του έκφανση και με σημείο αναφοράς το σεβασμό και τη διακονία της διαφορετικότητας των μαθητών. Τούτο συνάδει άλλωστε με τη Διακήρυξη της Σαλαμάνκα για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες που έλαβε χώρα στην Ισπανία στην εκπνοή περίπου του προηγούμενου αιώνα υπό την αιγίδα της UNESCO. Η έμφαση των μεταρρυθμιστικών εξελίξεων στον ευαίσθητο εκπαιδευτικό τομέα σε κάθε κοινωνικά αναπτυγμένη (ή αναπτυσσόμενη) χώρα, επομένως και στην Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκεται στον καθορισμό μιας "global agenda" δράσεων του σύγχρονου εκπαιδευτικού για ποιοτική αναβάθμιση του παιδαγωγικού και διδακτικού του έργου και για μια ψυχοκοινωνική ολοκλήρωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του μαθητή στη νέα εποχή του μαγικού κόσμου της εικόνας, της γνώσης και της υπερπληροφορίας.

Η Ειδική Εκπαίδευση στην κοινωνία του 21ου αιώνα αντιπροσωπεύει ένα υπερβολικά σύνθετο, κοινωνικό, φιλοσοφικό, εννοιολογικό και διδακτικό-υποστηρικτικό σύστημα ποικίλων τεχνικών και προσεγγίσεων το οποίο αποσκοπεί στην ολόπλευρη στήριξη ΟΛΩΝ των παιδιών και των εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στο γενικό σχολείο της γειτονιάς τους παραμένοντας κοντά στους γνώριμους και φίλους συνομηλίκους τους.

Η παρούσα πραγμάτευση αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα πολλαπλής και συστηματικής ανάγνωσης -κλινικής, ψυχολογικής, διδακτικής, ερευνητικής και αυτοπεριγραφικής (παρουσίαση περιπτώσεων)- του συνόλου των ομάδων παιδιών και εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στο γενικό ή συνηθισμένο σχολείο του δήμου τους. Το εν λόγω εγχείρημα τοποθετείται στη χρονική προοπτική του 2020 που εκλαμβάνεται ως σημαντικό προγραμματικό ορόσημο στο οποίο απολήγει το νέο πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020).

Απώτερος στόχος μιας τέτοιας προσπάθειας είναι να καταστεί πια κυρίαρχη η αντίληψη και η πρακτική στους ερευνητικούς και παιδαγωγικούς κύκλους των επιστημόνων και λοιπών επαγγελματιών στον οικείο χώρο για ΜΙΑ και μόνο Εκπαίδευση-χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς- και για ΕΝΑ σχολείο, ψηφιακό στη φύση του και πλήρως εξοπλισμένο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή. [...]

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΤΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Barcode9789600227857
ISBN978-960-02-2785-7
Σελίδες542
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Σεπ 2013
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top