Facebook Pixel

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

WENDY LOWER / ΓΟΥΕΝΤΥ ΛΟΟΥΕΡ
Ειδική Τιμή 11,89 € was 16,52 €
SKU
BK278805
Εξαντλημένο

Οι Μαινάδες του Χίτλερ αμφισβητούν τις πιο βαθιά εδραιωμένες μας πεποιθήσεις. Η γενοκτονία είναι και δουλειά των γυναικών, αν και οι αποδείξεις γι’ αυτό έμειναν κρυμμένες εβδομήντα ολόκληρα χρόνια.

Οι Μαινάδες του Χίτλερ αμφισβητούν τις πιο βαθιά εδραιωμένες μας πεποιθήσεις. Η γενοκτονία είναι και δουλειά των γυναικών, αν και οι αποδείξεις γι’ αυτό έμειναν κρυμμένες εβδομήντα ολόκληρα χρόνια.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκπληκτική καταγραφή του ρόλου που διαδραμάτισαν οι Γερμανίδες στο ανατολικό μέτωπο των ναζί, μια ρωμαλέα αναθεώρηση της Ιστορίας. Ο πραγματικός βαθμός συμμετοχής των γυναικών στο Ολοκαύτωμα έχει αγνοηθεί, ακόμα και όταν αφορά στυγερές δολοφόνους. Η επικρατούσα εικόνα των Γερμανίδων που στηρίζουν το μέτωπο ως πιστές σύζυγοι και μαζορέτες του Φίρερ ξεθωριάζει στη διεισδυτική μελέτη της Lower μπροστά στη μαζική συνέργειά τους και, ακόμα χειρότερα, μπροστά στις χιλιάδες γυναίκες τις οποίες τοποθετεί για πρώτη φορά ευθέως στα πεδία θανάτου του επεκτεινόμενου Ράιχ.
Η Lower, αντλώντας υλικό από είκοσι χρόνια αρχειακής και επιτόπιας έρευνας πάνω στο Ολοκαύτωμα, παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία που υποστηρίζουν το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες ήταν κάτι περισσότερο από «δολοφόνοι γραφείου» ή παρηγορήτριες των δολοφόνων των γερμανικών ένοπλων σωμάτων: Λεηλάτησαν οι ίδιες και κακοποίησαν Εβραίους στα γκέτο της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας∙ ήταν παρούσες σε πικ νικ σε πεδία θανάτου, όχι μόνο προσφέροντας αναψυχή αλλά και λαμβάνοντας μέρος οι ίδιες στις εκτελέσεις. Και η Lower αποκαλύπτει τις ιστορίες, ίσως τις πιο τρομερές απ’ όλες, των συζύγων των SS που, παρά το γεγονός ότι είχαν δικά τους παιδιά, οι κτηνώδεις πράξεις τους είναι από τις πιο ανατριχιαστικές στην ανθρώπινη ιστορία.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
«Βιβλίο-σταθμός τόσο στις γυναικείες σπουδές όσο και στην Ιστορία του Ολοκαυτώματος».
TIMOTHY SNYDER, συγγραφέας

«Η Lower καταφέρνει να εξισορροπήσει την ιστορική ανάλυση με τις ανθρώπινες ιστορίες σε ένα καθηλωτικό αφήγημα του οποίου η ενδελεχής τεκμηρίωση δεν κουράζει τον αναγνώστη».
New Statesman

«Το βιβλίο ανατρέπει την καθιερωμένη αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι εκ φύσεως πιο «μητρικές», πιο τρυφερές και πιο ηθικές από τους άντρες… Ήταν μέχρι πρόσφατα ευρέως αποδεκτό ότι η συμμετοχή των Γερμανίδων στο Ολοκαύτωμα εντοπίζεται στη σαδιστική συμπεριφορά λίγων γυναικών-φρουρών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι περισσότερες γυναίκες αγνοούσαν την τρομερή αλήθεια της γενοκτονίας. Ένα πέπλο σιωπής κάλυπτε τις πράξεις τους. To βιβλίο της Lower διαλύει αυτό το πέπλο μια για πάντα».
Sunday Times

 

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςWENDY LOWER / ΓΟΥΕΝΤΥ ΛΟΟΥΕΡ
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Barcode9789605667115
ISBN978-960-566-711-5
Σελίδες456
ΜεταφραστήςΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας19 Νοε 2014
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top