Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΒΑΓΕΝΑ
Ειδική Τιμή 38,07 € was 44,79 €
SKU
BK264742
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος-ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ' ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του "τη γάτα με το ποντίκι". Μια αλλόκοτη σχέση την δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος.

Μια πόλη-μυστήριο, με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ίντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.

Στο παρόν έργο με τίτλο «Η τεχνολογική προστασία και η ψηφιακή διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας» αναπτύσσεται το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο ζήτημα της τεχνολογικής προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και η εξισορρόπηση των συμφερόντων των εμπλεκόμενων μερών στο σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Απαρτίζεται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται καταρχήν το υλικό αντικείμενο προστασίας των άρθρων 66Α και 66Β του Ν 2121/1993, δηλαδή τα τεχνολογικά μέτρα προστασίας και οι πληροφορίες για το καθεστώς των δικαιωμάτων και η ανάλυση του πλαισίου προστασίας του εντός του δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στο μέρος αυτό αναπτύσσεται ειδικότερα η εισδοχή των τεχνολογικών μέτρων στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας με αναφορά μεταξύ άλλων στη λύση της «εικονικής περίφραξης», στην τυπολογία των τεχνολογικών μέτρων και των πληροφοριών για το καθεστώς των δικαιωμάτων, στα μέσα και στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται καθώς και στη νομοθετική ρύθμιση και τα χαρακτηριστικά της προστασίας τους. Περαιτέρω αναπτύσσεται διεξοδικά η θεμελίωση και η έκταση της έννομης προστασίας της τεχνολογικής προστασίας και διαχείρισης του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας δυνάμει των ηθικών εξουσιών των δικαιούχων αλλά και της ατομικής και της συλλογικής άσκησης των απόλυτων περιουσιακών εξουσιών τους με ιδιαίτερες αναφορές στον αντίκτυπο της προστασίας αυτής στην πρόσβαση του κοινού στο έργο. Στο δεύτερο μέρος η συγγραφέας αναζητά τους δικαϊκούς περιορισμούς στη δυνατότητα φύλαξης και διαχείρισης των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, τόσο εντός όσο και εκτός δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας. Εντός δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας η δυνατότητα τεχνικής εξουσίας του έργου οριοθετείται βάσει των νομοθετημένων περιορισμών στις αποκλειστικές εξουσίες (άρθρα 18-28Γ  Ν 2121/1993) και στην ορισμένη στο νόμο χρονική διάρκεια ισχύος των δικαιωμάτων. Εκτός δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, το δικαίωμα χρήσης τεχνολογικών μέτρων και πληροφοριών για το καθεστώς των δικαιωμάτων αντιπαραβάλλεται με το δικαίωμα πληροφόρησης του κοινού, με την προστασία του χρήστη ως καταναλωτή, με το δικαίωμά του για προστασία από την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων αλλά και με τα όρια που θέτει η αρχή της απαγόρευσης καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος.

Διεύθυνση Σειράς: Ι. Καράκωστας
Πρόλογος:  Δ. Καλλινίκου
 

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΒΑΓΕΝΑ
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Barcode9789602727676
ISBN978-960-272-767-6
Σελίδες464
Ημερομηνία κυκλοφορίας9 Ιουλ 2012
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Back to Top