Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΖΑΝΙΑΣ
Ειδική Τιμή 6,76 € was 9,01 €
SKU
BK69741
Εξαντλημένο
Αντί της εξομοίωσης των ποικίλων στρωμάτων φτωχών χειρωνακτών με τη κλασική εργατική τάξη, η μελέτη Οι φτωχοί των πόλεων προτείνει την ανάλυση των τρόπων ικανοποίησης μιας θεμελιακής τους ανάγκης: της εξασφάλισης του βίου μέσω της εργασίας. Οι κοινωνικές πρακτικές αυτών των στρωμάτων απέναντι στην εργασία δηλώνουν αρχικά μια αυθόρμητη φυγή-στατιστικά προσδιορισμένη-από τις εξαρτημένες σχέσεις της βιομηχανίας
Αντί της εξομοίωσης των ποικίλων στρωμάτων φτωχών χειρωνακτών με τη κλασική εργατική τάξη, η μελέτη Οι φτωχοί των πόλεων προτείνει την ανάλυση των τρόπων ικανοποίησης μιας θεμελιακής τους ανάγκης: της εξασφάλισης του βίου μέσω της εργασίας. Οι κοινωνικές πρακτικές αυτών των στρωμάτων απέναντι στην εργασία δηλώνουν αρχικά μια αυθόρμητη φυγή-στατιστικά προσδιορισμένη-από τις εξαρτημένες σχέσεις της βιομηχανίας. Το ιδανικό τους πρότυπο ωθεί σε συγκεκριμένους τρόπους εξασφάλισης του βίου και πραγματοποιείται με μια τεχνογνωσία που έχει συγκροτηθεί ιστορικά στις χωρικές κοινότητες της προέλευσής τους. Το ιδανικό πρότυπο και η τεχνογνωσία τους συντίθεται από παραδοσιακές μορφές κοινωνικής οργάνωσης της εργασίας, ανάλογες αξίες και πρακτικές. Όλα αυτά ενεργοποιούνται σιωπηρά με την εγκατάστασή τους στις πόλεις και αναλύονται εδώ με αυτοβιογραφικές μαρτυρίες.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΠΕΤΡΟΣ ΠΙΖΑΝΙΑΣ
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
ISBN960-310-172-9
Σελίδες186
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top