Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ, ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Ειδική Τιμή 10,08 € was 13,44 €
SKU
BK263571
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Το βιβλίο αποτυπώνει τη μακρά πορεία της 'Ανδρου μέσα στον χρόνο. Η ιστορία του νησιού κατά την αρχαιότητα συνδέθηκε με τα μεγάλα κέντρα: Θήρα, Αθήνα, Πέργαμος, Ρώμη. Ίχνη αυτής της περιόδου είναι διάσπαρτα στο δυτικό μέρος της 'Ανδρος. Μετά το 1204 οι Ενετοί στρέφουν το νησί ανατολικά, συνδέοντάς το με την Βενετία και την Κωνσταντινούπολη. Η νεότερη 'Ανδρος προβάλλει μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα ως κληρονομιά των Ενετών στο χαοτικό αρχιπέλαγος της πειρατείας
Το βιβλίο αποτυπώνει τη μακρά πορεία της 'Ανδρου μέσα στον χρόνο. Η ιστορία του νησιού κατά την αρχαιότητα συνδέθηκε με τα μεγάλα κέντρα: Θήρα, Αθήνα, Πέργαμος, Ρώμη. Ίχνη αυτής της περιόδου είναι διάσπαρτα στο δυτικό μέρος της 'Ανδρος. Μετά το 1204 οι Ενετοί στρέφουν το νησί ανατολικά, συνδέοντάς το με την Βενετία και την Κωνσταντινούπολη. Η νεότερη 'Ανδρος προβάλλει μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα ως κληρονομιά των Ενετών στο χαοτικό αρχιπέλαγος της πειρατείας. Είναι μια κοσμική και αγροτική κοινωνία. Στα τέλη του 18ου αιώνα αναδύεται η ναυτική 'Ανδρος, η οποία φτάνει μέχρι τα τέλη του 20ού. Αυτή την περίοδο, παράλληλα με την αγροτική κοινωνία, διαμορφώνεται στο νησί και μια αστική κοινωνία, με σπουδαίες επιδόσεις στη διεθνή ναυτιλία και σημαντική συμβολή στον ελληνικό πολιτισμό.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ, ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΕκδότηςGUTENBERG ΠΑΝ/ΚΑ-ΕΚΔ. ΕΠΙΧ/ΕΙΣ Γ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ & Κ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Barcode9789600115512
ISBN978-960-01-1551-2
Σελίδες295
Ημερομηνία κυκλοφορίας5 Ιουλ 2012
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top