Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΣΤΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΠΑΣΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ειδική Τιμή 10,45 € was 13,93 €
SKU
BK263337
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Η βιβλιογραφία "Ο Κωστής Μπαστιάς στα χρόνια του Μεσοπολέμου" (τόμοι Α΄και Β΄) αποκάλυψε δυσεύρετα στοιχεία για τον πολιτιστικό και πολιτικό βίο του Μεσοπολέμου, προσφέροντας νέο υλικό για το ελληνικό θέατρο, τον πνευματικό περίγυρο και την ιστορία της δημοσιογραφίας. Ο τόμος Γ΄έρχεται σήμερα, με νέα και άγνωστα στοιχεία και φωτογραφίες, να ενταχθεί στην ίδια εποχή και να συμπληρώσει την πολιτιστική τοιχογραφία της, πάντα παρακολουθώντας την πορεία του Κωστή Μπαστιά
Η βιβλιογραφία "Ο Κωστής Μπαστιάς στα χρόνια του Μεσοπολέμου" (τόμοι Α΄και Β΄) αποκάλυψε δυσεύρετα στοιχεία για τον πολιτιστικό και πολιτικό βίο του Μεσοπολέμου, προσφέροντας νέο υλικό για το ελληνικό θέατρο, τον πνευματικό περίγυρο και την ιστορία της δημοσιογραφίας. Ο τόμος Γ΄έρχεται σήμερα, με νέα και άγνωστα στοιχεία και φωτογραφίες, να ενταχθεί στην ίδια εποχή και να συμπληρώσει την πολιτιστική τοιχογραφία της, πάντα παρακολουθώντας την πορεία του Κωστή Μπαστιά. Στα θέατρα ως διευθυντής, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ως εκδότης, αρχισυντάκτης, χρονογράφος, κριτικός, και στον πολιτισμό ως δημιουργός και διευθυντής νέων θεσμών, ο Κωστής Μπαστιάς (1901-1972) δέσποσε στα μεσοπολεμικά και μεταπολεμικά χρόνια. Η ίδρυση της κρατικής Λυρικής Σκηνής (1940), των κρατικών λογοτεχνικών βραβείων (1938), της πρώτης παράστασης αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο μετά την αρχαιότητα (1938), αλλά και η όλη προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας τραγωδίας στα υπαίθρια θέατρα των αρχαίων, οι πρώτες Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στο Ζάππειο (1938-1940) κ.ά. οφείλονται καθοριστικά στη γνώση και την ενεργητικότητα του Μπαστιά. Στην έκδοση, συμπεριλαμβάνονται κείμενα και κριτικές ελληνικών και ξένων εφημερίδων, αλληλογραφία λογοτεχνών και καλλιτεχνών, λανθάνοντα κείμενα που αποκαλύπτονται, ντοκουμέντα ξεχασμένα σε οικογενειακά αρχεία, σπάνιες φωτογραφίες, για την καλύτερη κατανόηση μιας εποχής όχι και τόσο μακριά από τη δική μας.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΜΠΑΣΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕκδότηςΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ
Barcode9789606801990
ISBN978-960-6801-99-0
Σελίδες126
Ημερομηνία κυκλοφορίας13 Ιουν 2012
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top