Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΈΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΦΑΝΤΗ ΑΜΑΛΙΑ
Ειδική Τιμή 10,90 € was 14,93 €
SKU
BK264163
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Στο βιβλίο αυτό μελετώνται επιλεγμένα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και σχεδιασμού και κριτικά εξετάζονται οι σχέσεις μεταξύ κράτους, ιδεολογίας και εκπαιδευτικών αλλαγών, σκοπεύοντας να προβληθούν τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο. Κατ' αρχάς, επιχειρείται μια θεωρητική προσέγγιση σε πολιτικές άσκησης του εκπαιδευτικού ελέγχου, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των αποκεντρωτικών πολιτικών και διερευνώνται τάσεις αποκέντρωσης στο σχολικό σύστημα στη χώρα μας
Στο βιβλίο αυτό μελετώνται επιλεγμένα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και σχεδιασμού και κριτικά εξετάζονται οι σχέσεις μεταξύ κράτους, ιδεολογίας και εκπαιδευτικών αλλαγών, σκοπεύοντας να προβληθούν τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο. Κατ' αρχάς, επιχειρείται μια θεωρητική προσέγγιση σε πολιτικές άσκησης του εκπαιδευτικού ελέγχου, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των αποκεντρωτικών πολιτικών και διερευνώνται τάσεις αποκέντρωσης στο σχολικό σύστημα στη χώρα μας. Ακολούθως, μελετώνται οι πολιτικές ελέγχου στην εκπαίδευση σε συσχετισμό με το λόγο για την παγκοσμιοποίηση και τις επιρροές της στη λειτουργία του σχολείου, διερευνάται η δυναμική του σχολείου στο πλαίσιο της κοινωνίας της μάθησης και, αφού αναλυθούν βασικές θεωρητικές απόψεις για το περιεχόμενο και την πολιτική των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, η συζήτηση ανάγεται στον κύριο προβληματισμό του βιβλίου αυτού, τη δημιουργία ενός ενδυναμωμένου σχολείου. Το παράδειγμα του ολοήμερου σχολείου (νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου) αξιοποιείται στα δύο τελευταία κεφάλαια αυτού του τόμου ως έκφραση μιας πολιτικής για αλλαγή στο ελληνικό σχολείο. Στον επίλογο του βιβλίου προβάλλονται προβληματισμοί για τη λειτουργία της δημόσιας σχολικής εκπαίδευσης και για τις προοπτικές της στο σημερινό πολύπλοκο περιβάλλον της.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΥΦΑΝΤΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ Α.Α.
Barcode9789601424552
ISBN978-960-14-2455-2
Σελίδες253
Ημερομηνία κυκλοφορίας3 Ιουλ 2012
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top