Facebook Pixel

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ Δ., ΦΕΛΛΑΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ειδική Τιμή 19,88 € was 26,50 €
SKU
BK282897
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

"Την τελευταία δεκαετία θέλησα να κάνω μια μακρά ιστορική έρευνα για την περίοδο που έχουν ονομάσει "Τα άγνωστα και σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα". Η χρονική περίοδος που ερεύνησα καλύπτει περίπου 1.500 χρόνια. Μελέτησα πάρα πολλά βιβλία ιστορικών συγγραφέων τις μεσαιωνικής περιόδου, Ελλήνων και ξένων, και τις πηγές τους τις διασταύρωσα με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Από όλα αυτά συγκέντρωσα τα σημαντικότερα και αξιολογότερα αποσπάσματα που αναφέρονταν στις κοσμοϊστορικές και κοσμογονικές αλλαγές που συντελέστηκαν στην Ευρώπη και γύρω από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μετά τους πόλεμους με τους Πέρσες, άρχισαν οι πόλεμοι με τους Δυτικούς, Νορμανδούς, Καταλανούς και Σταυροφόρους. Η Δ΄ Σταυροφορία το 1204 σήμανε την αρχή του τέλους για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η Σταυροφορία αυτή ήταν ύπουλη και άνανδρη. Οι σταυροφόροι άλωσαν την Κωνσταντινούπολη και όλη την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι κατακτούσαν μία-μία τις πόλεις της Μικράς Ασίας, κατέλαβαν όλη τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το 1453 άλωσαν τη Βασιλεύουσα. Μετά ακολούθησε μαύρη σκλαβιά περίπου 400 χρόνια.
Την περίοδο της τουρκοκρατίας, οι Τούρκοι πειρατές και κουρσάροι, με τις συντονισμένες και συνεχείς λεηλασίες, αρπαγές αιχμαλώτων και αδίστακτες σφαγές, ανάγκασαν τον πληθυσμό των νησιών και όλων των παραθαλάσσιων περιοχών να μεταναστεύσουν και να φύγουν ως πρόσφυγες στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου όλο το άνθος του ελλαδικού χώρου αφομοιώθηκε από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και χάθηκε για πάντα από τον ελληνισμό»

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την εμπειρική κοινωνική έρευνα και επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους κοινωνικούς επιστήμονες στη συλλογή των κοινωνικών δεδομένων. Σήμερα η έρευνα των κοινωνικών προβλημάτων έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλους τους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς τομείς, ενώ οι τεχνικές συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων έχουν εξελιχθεί επαρκώς, διασφαλίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι κυριότερες τεχνικές συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων της έρευνας, οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ της κοινωνικής έρευνας, της κοινωνικής θεωρίας και των κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και οι βασικότερες μεθοδολογικές θεωρίες και επιστημολογικές αρχές στις οποίες βασίζεται η επιστημονική έρευνα. Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελείται από 13 κεφάλαια που αντικατοπτρίζουν μερικές ερευνητικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σε πανεπιστήμια σήμερα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Σκοπός των συγγραφέων του συλλογικού αυτού τόμου είναι να καλύψει σχετικές ανάγκες τόσο των φοιτητών/τριών όσο και αυτών που ασχολούνται με τις μεθόδους της κοινωνικής έρευνας. Συγκεκριμένα, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη χρήση των ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων, παρουσιάζοντας και συνδέοντας τους ενδιαφερόμενους με ένα αρκετά ευρύ δείγμα ερευνών. Επιπρόσθετα, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με απώτερο σκοπό να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα των μεθόδων που παρουσιάζονται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνει η μια την άλλη ταυτόχρονα καθιστώντας τους ικανότερους στο να συμβάλουν ουσιαστικότερα στο διάλογο που αφορά τις μεθόδους της κοινωνιολογικής έρευνας.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ Δ., ΦΕΛΛΑΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Barcode9789600231106
ISBN978-960-02-3110-6
Σελίδες400
Ημερομηνία κυκλοφορίας30 Ιουλ 2015
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top