Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΚΙΑΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ειδική Τιμή 14,18 € was 18,91 €
SKU
BK264344
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός φυσικού ζωτικού πόρου, του νερού, με την εξωτερική πολιτική. Διερευνά εάν επικρατεί στα θέματα της υδροπολιτικής το εθνικό συμφέρον στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους, ή εάν επικρατούν ευρύτεροι ομογενοποιητικοί παράγοντες, όπως η θρησκεία, ο κοινός πολιτισμός και η κοινή εθνική καταγωγή, ή εάν επικρατεί η αίσθηση της ανάγκης θέσπισης ενός ρυθμιστικού πεδίου, το οποίο θα προσδιορίζει κοινά αποδεκτούς κανόνες δράσης για όλους τους συμμετέχοντες
Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός φυσικού ζωτικού πόρου, του νερού, με την εξωτερική πολιτική. Διερευνά εάν επικρατεί στα θέματα της υδροπολιτικής το εθνικό συμφέρον στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους, ή εάν επικρατούν ευρύτεροι ομογενοποιητικοί παράγοντες, όπως η θρησκεία, ο κοινός πολιτισμός και η κοινή εθνική καταγωγή, ή εάν επικρατεί η αίσθηση της ανάγκης θέσπισης ενός ρυθμιστικού πεδίου, το οποίο θα προσδιορίζει κοινά αποδεκτούς κανόνες δράσης για όλους τους συμμετέχοντες. Επιχειρείται να καταδειχθεί, σε ποιο βαθμό το νερό αποτελεί συνιστώσα της εξωτερικής πολιτικής, εάν αποτελεί εργαλείο υψηλής πολιτικής και σε τι βαθμό την επηρεάζει ή συμβάλλει στη διαμόρφωσή της. Η σχέση του νερού και της εξωτερικής πολιτικής εξετάζεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τον γεωπολιτικό ορισμό της. Ειδικότερα εξετάζεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου το νερό αποτελεί διακύβευμα ή όπου ανακύπτουν σημαντικές διασυνοριακές διαφορές και ζητήματα διακρατικών σχέσεων που άπτονται ειρήνης ή πολέμου, ώστε να καταδειχθεί ο ρόλος του νερού ως εργαλείο πολιτικής και η επίδρασή του στη διαμόρφωσή της, ενώ διερευνώνται οι σχέσεις μεταξύ επτά χωρών και κρατικών οντοτήτων της περιοχής: της Τουρκίας, του Ιράκ, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ισραήλ, του Λίβανου και της Παλαιστινιακής Αρχής.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΚΙΑΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕκδότηςGUTENBERG ΠΑΝ/ΚΑ-ΕΚΔ. ΕΠΙΧ/ΕΙΣ Γ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ & Κ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Barcode9789600114003
ISBN978-960-01-1400-3
Σελίδες339
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Φεβ 2011
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top