Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ειδική Τιμή 23,85 € was 31,80 €
SKU
BK264577
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Η συλλογή αυτή, την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Roberta Wollons, πραγματοποιεί κάτι που λίγες ιστορίες της προσχολικής εκπαίδευσης έχουν κατορθώσει. Τοποθετεί την παιδαγωγική σε εθνικά και παγκόσμια στάδια και δίνει σημασία στο πώς η πολιτική, η εκάστοτε εθνική κουλτούρα και οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων καθόρισαν αλλά και διαμόρφωσαν την υιοθέτηση και την εφαρμογή του θεσμού του νηπιαγωγείου
Η συλλογή αυτή, την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Roberta Wollons, πραγματοποιεί κάτι που λίγες ιστορίες της προσχολικής εκπαίδευσης έχουν κατορθώσει. Τοποθετεί την παιδαγωγική σε εθνικά και παγκόσμια στάδια και δίνει σημασία στο πώς η πολιτική, η εκάστοτε εθνική κουλτούρα και οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων καθόρισαν αλλά και διαμόρφωσαν την υιοθέτηση και την εφαρμογή του θεσμού του νηπιαγωγείου. Με την προσεκτική και λεπτομερή συνεισφορά κορυφαίων ακαδημαϊκών, η σειρά αυτή των κειμένων μας προσφέρει μια ζωντανή περιήγηση μέσα από καίριες πολιτικές και πρακτικές της προσχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για έργο σημαντικό και ουσιώδες για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προωθήσει την ευημερία των μικρών παιδιών, στο ολοένα και πιο παγκόσμιας απήχησης έργο μας, και παρέχει πολύτιμη γνώση και καθοδήγηση καθώς προχωρούμε με στόχο την πλήρη ένταξη και ανάπτυξη των παιδιών και των οικογενειών τους στα σχολεία μας. Οι έντεκα μελέτες περίπτωσης, που συναποτελούν τον τόμο, είναι οργανωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν την εξάπλωση του νηπιαγωγείου από τη Δύση στην Ανατολή και από τον Βορρά στον Νότο. Ο συλλογικός τους στόχος είναι να χαρτογραφήσουν τη διάχυσή του στον χώρο και στον χρόνο και να εξηγήσουν τη λειτουργία του σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια καθώς και στη δημιουργία εθνικής ταυτότητας. Το νηπιαγωγείο εξαπλώθηκε από τη Δύση, παράγοντας έναν οικουμενικό λόγο για το παιδί, την εκπαίδευση και την ψυχολογία καθώς και μια νεοαναπτυσσόμενη επιστήμη για την ανατροφή και την ανάπτυξη του παιδιού. Από αυτή την άποψη, τα έθνη που το υιοθέτησαν, ακόμη και εκείνα που απομακρύνθηκαν πολιτικά από τη Δύση, συνδέονταν σε μια παγκόσμια κοινότητα σύγχρονης παιδαγωγικής. Αποτελεί έναν θεσμό διασποράς, οικουμενικό ως προς την ταυτότητά του και τοπικό ως προς την εφαρμογή του. Έχει τροποποιηθεί μέσω των διαδικασιών της διάχυσης, της προσαρμογής σε νέο πλαίσιο και της μετατροπής του σε κάτι συμβατικό, αποδεκτό. Με τη δημοτικότητα και την ευρεία του διάδοση, το νηπιαγωγείο μας παρέχει μια ιδανική ευκαιρία να δείξουμε, περίπτωση την περίπτωση, πώς μια ιδέα γνώρισε παγκόσμια διάχυση, διαχωρίστηκε από το αρχικό της πλαίσιο και μετασχηματίστηκε σε κάθε περίσταση από τις τοπικές ανάγκες.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Barcode9789600225952
ISBN978-960-02-2595-2
Σελίδες479
Ημερομηνία κυκλοφορίας23 Φεβ 2012
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top