Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ειδική Τιμή 17,72 € was 22,15 €
SKU
BK70986
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ: "ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
ΣΤΕΚΕΤΑΙ μαζί με τις κίσσες της αχτής και τους χαραδριούς, στην παραλία, μπροστά στο αγροτόσπιτο, και κοιτάζει τα κύματα καθώς πιπιλίζουνε την αμμούδα, παγαίνοντας μια πάνου και μια κάτου. Μπορεί και να τον τρομάζη η δουλειά. Είναι ορφανό της κοινότητας. Γι' αυτό κ' η ζωή στο στήθος του είναι ένας ξέχωρος κόσμος, και το αίμα του ένας άλλος κόσμος. Είναι βολές, και τούτο όχι σπάνια, πού σα να τον τριγυρίζη ένα κενό και πάει κιόλας καιρός πού λαχταρά μιαν ολωσδιόλου ακαθόριστη παρηγοριά. Τούτος δω ο πολλά έλιγος κόλπος με τ' αλαφριά κύματα στην αμμούδα του, τα μικρά γαλαζωπά όστρακα και τους σκοπέλους από τη μια μεριά, και την πράσινη γλώσσα της στε-ριάς από την άλλη, είναι ο φίλος του. Λγιόζαβικ λένε τον φίλο του. Ήτανε, το λοιπόν, ολότελα εγκαταλειμμένος; Δεν ήτανε κανείς άλλος, εχτός από τούτον το μικρό τον κόλπο, πού να 'ναι καλός μαζί του ; Όχι, κανένας. Μ' αλήθεια, μήτε κ' ήτανε και κανένας τόσο κακός μαζί του, πού να 'πρεπε να φοβάται για τη ζωή του. Γένηκε κι αυτό, μα αργότερα. Τον κορόιδευαν, τις πιότερες βολές δεν τον παίρνανε στα σοβαρά. Μα έλα σου, πού δεν είναι και πολλά εύκολο να τα δέχεσαι όλα ήσυχος ! Τ' ότι τις έτρωγε, αυτό γινότανε από ανάγκη. Τέτοια ήτανε η δικαιοσύνη. [. . .]

Έχει αρχίσει και διαρκώς επεκτείνεται σε πολλές χώρες η μελέτη της Ιστορίας της Παιδικής Ηλικίας στους τελευταίους αιώνες. Σχετικές μελέτες δεν έχουν εκπονηθεί ως τώρα στην Ελλάδα.
Για μια σωστή πολιτική απέναντι στη νέα γενιά στον τόπο μας, για την αντιμετώπιση όλων των αναγκών, προσδοκιών και προβλημάτων των γονιών και των παιδιών, πρέπει να γνωρίζουμε πώς εξελίχθηκαν οι αντιλήψεις των Ελλήνων απέναντι στην έννοια "παιδί". Ποιες στάσεις επικράτησαν μέσα στη νεοελληνική κοινωνία και ποια ήταν τα πρακτικά αποτελέσματα αυτών των αντιλήψεων και στάσεων. Το ίδρυμα Ερευνών για το Παιδί άρχισε από το 1982 μια σειρά σχετικών ερευνών. Επιστήμονες από πολλούς κλάδους ερευνούν πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές σε διάφορους τομείς με στόχο την έκδοση σειράς μονογραφιών που θα πραγματεύονται παρόμοια κοινωνικο-ιστορικά θέματα. Ο γενικός τίτλος του ερευνητικού προγράμματος είναι "Αντιλήψεις για το Παιδί και Στάσεις απέναντι σ' αυτό της Ελληνικής Κοινωνίας από την Επανάσταση ως Σήμερα". Το πρώτο στάδιο των ερευνών αυτών περιλαμβάνει την περίοδο ως το 1922.
Στην σειρά αυτή ανήκει και το έργο του Γιάννη Ληξουριώτη. Σ' αυτό με επίμονη και επιμελή εργασία ο συγγραφέας έχει συλλέξει όλα τα νομικά στοιχεία που έχουν σχέση με το παιδί από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους ως το 1922. Δεν περιορίζεται όμως μόνον στην καταγραφή αυτών των στοιχείων αλλά τα σχολιάζει και τα συσχετίζει προς τις κοινωνικές συνθήκες και προς την επικρατούσα σε κάθε περίοδο νοοτροπία. Επί πλέον παραθέτει και αποκαλυπτικά παραδείγματα διαφόρων νομικών περιπτώσεων έτσι ώστε το βιβλίο γίνεται ενδιαφέρον και ελκυστικό όχι μόνον για τον νομικό, αλλά για ένα πολύ ευρύτερο κύκλο και επιστημόνων και όσων επιθυμούν να μάθουν πώς θεωρούσαν την παιδική ηλικία οι ενήλικοι, οι νομικοί, η πολιτεία και πώς αντιμετώπιζαν με νόμους και διατάγματα τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από την διαφορετική υπόσταση, ικανότητα και ωριμότητα των παιδιών και των εφήβων.
Είμαι βέβαιος ότι το έργο του Γιάννη Ληξουριώτη, θα διαβαστεί και θα εκτιμηθεί όχι μόνον από νομικούς αλλά και από το ευρύτερο κοινό προς το οποίο απευθύνεται.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
ISBN960-248-507-8
Σελίδες428
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Ιαν 1986
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top